2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Ezért nem kér elnézést az MSZP a patkányozás miatt

"Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkány-téma felhozódott Budapesten” – formált véleményt az ATV-műsorában Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője, miután arról kérdezték, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága ma. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján ezzel a kijelentésével körülbelül 3 millió magyar embert patkányozott le. Bár mind Bangóné, mind az MSZP szánalmas magyarázkodásba kezdett az esetet követően, tényleges megbánásra, egy tisztességes bocsánatkérésre azóta se került sor. Ennek oka pedig nyilvánvalóan csak az lehet, hogy Bangóné egyszerűen óvatlanul kimondta azt, amit a szocialista politikusok gondolnak a magyar választókról. Ekkora gyűlölet él a választásokat sorra elbukó, alkalmatlan szocialistákban a választókkal szemben - hívta fel rá a figyelmet az Origo.

  • Ezért nem kér elnézést az MSZP a patkányozás miatt

Bangóné Borbély Ildikó politikai pályafutása egy gyűlöletkampánnyal kezdődött: ő volt a határon túli magyarok állampolgársága elleni Gyurcsány-kampány arca. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a gyűlölet megint ilyen erővel robbant ki belőle.

Az MSZP országgyűlési képviselőjétől azt kérdezték az ATV reggeli műsorában, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, és csökken az MSZP-é, mire Bangóné válasza egyszerűen az volt erre, hogy sok a patkány az országban. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján ezzel a kijelentésével körülbelül 3 millió magyar embert, Fidesz-szavazót patkányozott le.

Az MSZP mellébeszél, és mentegeti Bangónét

Az Origo MSZP-t is kérdezte Bangóné gyalázatos szavairól, de csak egy semmitmondó álválaszt küldtek. Ezt aztán megismételték az Indexnek is, az ellenzéki propagandaoldal pedig lehetőséget is adott a szocialistáknak arra, hogy válasz helyett hosszan nyomják a propagandaszöveget.

Arra a kérdésre, hogy mi az álláspontjuk Bangóné szavait illetően, a szocialisták szánalmas módon azt mondták, hogy szerintük nem azért támadják az MSZP-Párbeszéd összefogást, mert a képviselőjük lepatkányozott 3 millió választópolgárt - vagyis, ezek szerint ezzel semmi gond nincs szerintük -, hanem mert az "MSZP-Párbeszéd minden közvélemény-kutatás szerint a legnagyobb és legerősebb Európa-párti ellenzéki erő." Ezt pedig szerintük "a hatalom emberei és kiszolgálói sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják".

Tehát, ha jól értjük, azért, mivel a Fidesz fél az MSZP-től. Ilyen az ellenzéki abszurd: szerintük a biztos pártválasztók körében 50 százalék felett álló Fidesz megijedt a 10 százalék környékén táncoló MSZP-Párbeszéd szövetségtől. Körülbelül ennyire ijedhet meg az oroszlán a kisegértől.

Arra a kérdésre, hogy összhangban áll-e ez a kijelentés az MSZP véleményével, politikájával, megint egy kínos és nagyon gyenge választ adott a baloldali párt sajtóosztálya: "Az MSZP az a párt, amelyik még azt a fideszes szavazót sem nevezte patkánynak, amelyik valóban harapott."

Ezt az értelmezhetetlen mondatot sikerült kipréselnie magából egy nap gondolkodás után az MSZP sajtóosztályának, majd olyan "ügyekkel" hozakodtak elő, amelyeknek semmi köze nincs Bangóné vállalhatatlan, durva és gyűlölködő kijelentéséhez.

Az anarchista Tordai gyalázatosan mentegeti Bangónét

Az egyik legelképesztőbb reakciót Tordai Bence az MSZP szövetségese, a Párbeszéd képviselője produkálta az ATV-ben. Azzal mentegette Bangónét, hogy ez csak egy szerencsétlen átkötés volt, mert Bangóné szeretett volna a budapesti patkányokról beszélni. A rendszeresen anarchista hőzöngéseivel kitűnő Tordai egészen megdöbbentő módon még azt is mondta, hogy a jó szándékot nem vitatta el az MSZP-s képviselőtől. 

De vajon hogy lehet jó szándékkal lepatkányozni egy másik embert? És hárommilliót? Nyilván sehogy.

Tordai Bangónét mentegető terelésének a lényege az volt, hogy Bangóné valójában nem a Fidesz-szavazókat patkányozta le, hanem a kérdésről, úgymond át akart kötni a patkányok okozta problémára. Csakhogy ez nyilvánvalóan hazugság, csak meg kell hallgatni, mint mondott Bangóné. Ő ugyanis szókimondónak nevezte a hasonlatát, majd így folytatta: "Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten".

Vagyis teljesen egyértelmű: Bangóné nem "átkötni" akart a patkányokra, hanem egyértelműen fordítva tette: a patkányokról "kötött át" a választókra, vagyis a választókat a patkányokhoz hasonlította. 

Rogán Antal: Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le

Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le - reagált a miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer Showban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére. Rogán Antal szerint ez is a vesztes választásokat követő ellenzéki forgatókönyv része. Ha a színjátszás és a hazudozás nem jön be, a szocialisták a velük egyet nem értő szavazókat szidják és minősítik. Most ez a lepatkányozás volt. A politikus kiemelte: a nemzetközi politikában volt hasonló eset a közelmúltban.

A teljes beszélgetés vasárnap 21.05-től látható a Hír TV műsorán.

Origo

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!