2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 17:30

Belföld

Ez volt a legnagyobb Békemenet - köszönetet mondtak a szervezők

A Békemenet szervezői köszönetet mondanak annak a több százezer embernek, aki tegnap részt vett a Hősök terén tartott megemlékezésen. A Civil Összefogás tagjai vasárnap már a székelyföldi autonómiáért rendeznek tüntetést. A Székelyek Nagy Meneteléséhez a Békemenet szervezői és a civilek is csatlakoznak.

Amerre a szem ellátott, emberek álltak a Hősök terén, a Dózsa György úton és még az Andrássy úton is. A szervezők szerint az október 23-ai volt az eddigi legnagyobb Békemenet a kormány mellett. Nem zavarták meg provokátorok a Békemenetet. A szerdai Békemeneten a hazáért álltak ki a résztvevők, vasárnap azonban már a nemzetért kell kiállni – a CÖF szerint. Október 27-én ezért a Civil Összefogás Fórum tagjai is demonstrálnak majd a Székelyek Nagy Menetelésével egy időben.

A Székelyföldért Társaság elnöke azt mondta, hiába fordultak az unióhoz, a székelyek ügyével Brüsszelben nem foglalkoznak. A Civil Összefogás tagjai vasárnap délelőtt Budapesten, a Hősök terén gyülekeznek majd, ahonnan a román nagykövetség elé vonulnak, de a világ szinte minden, magyarok lakta részén lesznek szolidaritási tüntetések a székelyföldi autonómia mellett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!