2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Belföld

Elmaradnak a nyári rendezvények Debrecenben

Nem tartják meg a tömegeket vonzó nyári rendezvényeket Debrecenben. Idén elmarad a Cseh Sörkert, a Bor-és Jazz napok és a Debrecziner Gourmet fesztivál is. Ezt ma jelentette be Papp László. A polgármester hangsúlyozta: a város továbbra is kiemelten kezeli a járványügyi helyzetet.

  • Elmaradnak a nyári rendezvények Debrecenben

Tízből mindössze hatan takarják el az arcukat a debreceni tömegközlekedési eszközökön. Érezhetően lazult a lakosok magatartása az elmúlt időszakban. Pedig az előírásokat betartva utastársaikat is megvédhetik az esetleges fertőzéstől. Ráadásul a maszk mellőzésével szabályt is szegnek.

Az elmúlt napokban világszerte nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Magyarországon 24 óra alatt újabb 13 embernél mutatták ki a vírust. Néhány nappal ezelőtt több hajdú-bihari fertőződött meg egy családi rendezvényen, akkor egy nap alatt 10-zel emelkedett a megyében nyilván tartott betegek száma. Jelenleg 44 regisztrált esetet tartanak nyilván.

100 ezer egyszer használatos maszk, több mint kilencezer FFP2-es maszk, ugyanennyi mosható textil maszk és több mint kétezer liternyi fertőtlenítőszer áll a városi intézmények rendelkezésére. A polgármester bejelentette: a megbetegedések számának növekedése miatt fontos döntéseket hoztak.

 

Az olyan nagy tömegeket megmozgató nagy rendezvények, mint a Cseh Sörkert, a Cseh Sörnapok, az 2020-ban nem lesz megtartva. Ugyanígy nem lesz a Jazz napok sem, Bor- és Jazz Napok most ebben az esetben, ebben az évben

 

- mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A polgármester hozzátette: a város szociális intézményeiben, különösen az idősellátásban továbbra is szigorú előírások vannak érvényben. Az izolációs részlegek pedig ezentúl is működnek.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!