2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

E-kereskedelmi kisokost adott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium

ITM

A Fogyasztóvédelmi Hatóság már felkészült a Black Friday illetve a karácsonyi vásárlási roham okozta panaszokra. Mostantól egy kiadvány is segít eligazodni a fogyasztóknak az internetes vásárlásoknál.

  • E-kereskedelmi kisokost adott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Szállítási és fizetési feltételekről, adásvételről és visszaküldésről is tájékozódhatnak a vásárlók az e-kereskedelmi kisokosban. Nyolc pontban szedte össze az Innovációs és Technológiai Minisztérium az online váráslással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

„Egyre többen online szerezzük be az ajándékokat, és egyre többen veszik igénybe az online akciókat és itt a novemberi időszak az már abszolút egy akciós, kedvezményes időszak, ezért a fogyasztóvédelemben nemcsak karácsonyi szezonális ellenőrzéseket kezdtünk meg, hanem már egész novemberben úgymond egy „Black Friday” időszaki, vagy szezonális ellenőrzésekkel indultunk.”

- mondta Keszthelyi Nikoletta, az ITM helyettes államtitkára.

Az elmúlt években egyre dinamikusabban nő az online vásárlások száma a kiskereskedelmi forgalomban, ezért is fontos a megfelelő tájékoztatás.

„A kiskereskedelmi forgalom 75 hónapja folyamatosan növekszik, ez a kiskereskedelmi forgalom várhatóan 11 ezer milliárd forintra fog növekedni ebben az évben, ezen belül az internetes, webáruházak által generált forgalom már tavaly is 530 milliárd forint volt és a mostani előrejelzések azt mutatják, hogy 700 milliárd forintra növekedhet ez az összeg.”

- jegyezte meg Cseresnyés Péter, az ITM államtitkára.

Az online vásárlással kapcsolatos tájékoztató bárki számára elérhető a fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!