2020. július 11.,
szombat, Nóra, Lili napja

Családi nyílt napot tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen

Hír TV

2019. január 26., szombat 15:21

És most újra itthonról - Családi nyílt napot tartottak a Dunaújvárosi Egyetemen. Az ország többi felsőoktatási intézményéhez hasonlóan a cél itt is az volt, hogy segítsék a végzős középiskolásokat abban, hol és milyen körülmények között szeretnének továbbtanulni.

A családi nyílt napra csaknem száz helyi illetve környékbeli középiskolás jött el. Volt köztük olyan diák, akinek már most konkrét elképzelése van arról, milyen szakon szeretne továbbtanulni.

Dunaújvárosi létemre egyértelműen adódott az a lehetőség, hogy akkor ide jelentkezem. hiszen a Rudas középiskolába jártam, ami már ugye szakgimnázium is lett, és úgy gondoltam, hogy a szakomnak megfelelően akkor a gazdálkodás és menedzsment alapképzést fogom választani– mondta Szabó Tünde. 

Nagy részük azonban most még csak ismerkedett az egyetemmel, a campus nyújtotta lehetőségekkel

Nekem nagyon szimpatikus ez az iskola. Ugye a diáktársaknak ugye nagyon sokat tudnak segíteni ezzel a hasit programmal és ugye a diák hagyományokat is nagyon-nagyon szívemen viselem. Ugye régebbről ismerem ezeket a hagyományokat és én is szeretnék ennek majd őrzője lenni– véli Bohák Kornélia Blanka. 

A Dunaújvárosi Egyetemre 2000 diák jár, köztük 250 külföldi. Az alap és mesterképzések mellett felsőoktatási szakképzésük is van. A műszaki, társadalomtudományi, bölcsész és informatika mellett tanári diplomát is adnak. A nyílt napot azért szervezték a hét végére, mert így a szülők is el tudták kísérni gyerekeiket

Ilyenkor el tudnak jönni a szülők is, akik nagyban tudják segíteni a leendő hallgatók döntését. Illetve ugye azért a magyar szokások szerint azért a szülőknek nagy hatásuk van a gyerekeikre, és azt tapasztaljuk, hogy sokkal szívesebben jönnek így szülőkkel együtt. Jobban érdeklődnek, és sokkal több a komoly érdeklődő, és tényleg azok jönnek el így a nyílt napokra, akik minket szeretnének választani– nyilatkozta Lászlóné Kenyeres Krisztina, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója. 

Ezekben a hetekben a dunaújvárosihoz hasonlóan az ország többi egyetemén is tartanak nyílt napokat. A cél mindenütt az, hogy megkönnyítsék a végzős középiskolások döntését, hol akarnak továbbtanulni.