2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Családi futással köszöntötték a tavaszt a fiatal családosok

Hír TV

2019. március 23., szombat 19:20, frissítve: szombat 20:18

Tavaszköszöntő családi futóversenyt tartott a Fiatal családosok klubja Gazdagréten. A verseny mellett játékos programokkal, ajándékokkal, kézműves sarokkal és ebéddel készültek a családoknak. A szervezet elnöke elmondta, a futóversenyre évről évre egyre többen jelentkeznek, idén rekordszámú nevezés érkezett.

Több száz gyerek és felnőtt futott Gazdagréten. Rreggeltől óvodás, iskolás és felnőtt futamokat indítottak, összesen 8 kategóriában.

Én már voltam sok futóversenyen és mindben első voltam, ezért gondoltam, hogy itt is lehetnék első. Ezért eljöttem ide és ahogy gondoltam most is az első lettem– mondta Márkus Johanna Lola. A versenyt hetedik alkalommal rendezték meg, idén rekordszámú nevezővel.

Sokszor járunk amatőr futóversenyre. Három éve életmódot váltottunk, hogy példát mutatunk ezzel a gyerekeinknek. Egészséges életmódot élünk, sportolunk amatőr szinten – mondta Gellért Ibolya. A szervezők célja, hogy a kicsik családjaikkal tapasztalhassák meg a sport élményét.

A Fiatal Családosok Klubja elkötelezett híve az egészséges életmódnak, a rendszeres testmozgásnak és épp ezért az összefogás XI. Sportegyesület, illetve Újbuda önkormányzatával most már hetedik éve szervezünk évente kétszer itt Gazdagréten egy helyi futóversenyt. Egyszer tavasszal, egyszer ősszel. Hiszen nagyon fontosnak tarjuk, hogy a családokkal, a gyerekekkel már így a fiatalabb korban megszerettessük a rendszeres testmozgást– nyilatkozta a FICSAK elnöke, Király Nóra. A versenyek után a programot eredményhirdetéssel és közös ebéddel zárták.