2021. 09. 19. Vasárnap Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

Behajtott a vasúti átjáróba és letörte a sorompót (fotóval)

A Kecskeméti Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt vádat emelt egy idős férfi ellen, aki 2021 márciusában Kiskunhalason lezárt sorompó és villogó piros jelzés ellenére hajtott be az autójával egy vasúti átjáróba és letörte a sorompót.

A vádirat szerint a büntetlen előéletű 83 éves férfi 2021. március 2-án reggel Kiskunhalason vezetett egy személyautót. Derült idő volt és a látási viszonyok is jók voltak, a kátyús, egyenetlen úttest száraz volt. 

Az idős férfi a haladása során egy vasúti átjáróhoz ért, ami fényjelzéssel és félsorompóval volt biztosítva. Az átjáró előtt, a „Vasúti átjáró kezdete” közúti jelzőtáblánál annak ellenére nem állt meg, hogy a fénysorompó pirosan villogott és a félsorompó teljesen le volt csukva. A vádlott behajtott az átjáróba és az autójával a félsorompó csapórúdjának ütközött, ami letört. 

A vádlott ezután megállás nélkül elhajtott a helyszínről, de az egyik szemtanú felírta az autója rendszámát és értesítette a rendőrséget. 

Az idős férfi e cselekményével megszegte azokat a KRESZ szabályokat, miszerint a „Vasúti átjáró kezdete” közúti jelzőtáblánál vagy a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt meg kell állni, ha a félsorompó sorompórúdja nem teljesen nyitott helyzetben áll, illetve ha a fénysorompó villogó piros jelzést ad. A vádlott ezzel mások életét, testi épségét gondatlanul veszélyeztette. 

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. 

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi sajtóközlemény és kép az alábbiakban érhető el: 

Gondatlan sofőr tört sorompót | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Áder János elárulta, miről beszélgettek Ferenc pápával

Ferenc pápa találkozója Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel a Szépművészeti Múzeumban. 2021. szeptember 19.

Szijjártó: Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen

A tárcavezető kifejtette, az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról. 2021. szeptember 19.

Herczegh Anita: A teremtés csodája, hogy a kisbaba elfogadja az őt körülvevő világot

A köztársasági elnök felesége vasárnap Péteriben, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Babaköszöntő című rendezvényén mondott beszédet. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!