2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gazdaság

Az Orbán-kormány gazdasági intézkedéseinek köszönhetően 1,2 millióval csökkent a szegények száma

Nem igaz, hogy Magyarország lett az Unió legszegényebb országa, sőt, már a középmezőnyben járunk – írta meg a Mandiner. A lap arról számot be, hogy tételesen cáfolták a mostanában hazákról megjelenő rémhíreket.

  • Az Orbán-kormány gazdasági intézkedéseinek köszönhetően 1,2 millióval csökkent a szegények száma

Több elemzés látott napvilágot, amelyek szerint Magyarország az Európai Unió legszegényebb országa lett, de olyan is, amely állítja, itthon a szülők harmada nem eszik eleget, hogy a gyermekeinek enni tudjon adni. Suppan Gergely a Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdásza tételesen cáfolta az Indexnek a riadalmat keltő adatokat. Mint elmondta, a valóság az, hogy a hazai háztartások nettó pénzügyi vagyona elérte a GDP 106,7 százalékát, ezzel pedig az unió középmezőnyében foglal helyet Magyarország. 

Tizenhárom országot előz meg a listán a magyar gazdaság, köztük Szlovákiát és Romániát is. A szlovákoknál 44, a románoknál 59,8 százalék volt ez a mutató. 

A vezető közgazdász azt is elmondta, az Eurostat szerint Magyarországon a lakosság 19,7 százaléka volt kitéve a szegénység kockázatának, amivel hazánkban népességarányosan a tizenharmadik legalacsonyabb a szegények száma, míg az unió tizennégy országban magasabb. Kiemelte az uniós átlag 21,4 százalék, a mostanában sokat emlegetett Romániában az emberek 32 százaléka van kitéve az elszegényedésnek, szemben a 19,7 százalékos magyar mutatóval. 

Azt is hozzá tette, Magyarországon 2010-hez képest minimum 1,2 millióval csökkent a szegények száma, mindez pedig az Orbán-kormány sikeres gazdasági intézkedéseinek köszönhető. Suppan azt is közölte, a nettó bérek több mint háromszorosan, a reálbérek pedig 70 százalékkal haladják meg a 2010-es szintet, ami az uión belül a 4. legnagyobb növekedés. A Nemzetgazdasági Minisztérium vezető közgazdásza szerint a minimálbérek kiemelkedő növekedése, a kormány családtámogatási programja, a gyermekek utáni adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások is hozzájárultak a kiváló statisztikához. Szerinte 2030-ra Magyarországnak elérheti az Európai Unió fejlettségi szintjének 90 százalékát. 

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tagadja fideszes múltját Magyar Péter + videó

Tagadja fideszes múltját Magyar Péter + videó

Egy, a TV2 birtokába került felvételen viszont az látszik, hogy Magyar a Fidesz 2022-es eredményváró buliján önfeledten ünnepelte az országgyűlési választáson aratott kétharmados győzelmet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!