2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet egy globális játékossal úgy tárgyalni, ahogy Zelenszkij próbálkozik + videó

Nógrádi György, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet egy globális játékossal úgy tárgyalni, ahogy Zelenszkij próbálkozik + videó

Sajtóhírek szerint július 5-én, pénteken külügyminisztere kíséretében Moszkvába utazik Orbán Viktor magyar kormányfő, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyaljon.

"Én azt látom, hogy mindenki elmondja a saját narratíváját. Ez így logikus. Csak egyet azért látni kell, ezt a háborút az oroszok is be akarják azért fejezni. Érdekes lesz, amit mondok. Ha nem fejeznék be, akkor nagyon lemaradnának Kínától, a mai szövetségesüktől. Nem az USA-tól, mert ott atom paritás van, a többi kérdésben azonban az USA messze megelőzte. De Kína fontos. Oroszország számára kulcskérdés a volt déli szovjek köztársaságok helyzete. Mindenki keresi a kapcsolatot a térségben érintett négy nagyhatalommal. USA, Oroszország, Kína, Törökország. Ebben a négyben kell egyensúlyozni. Ha a béketárgyalás a fegyverszünettel kezdődik, akkor ez lehetséges. (...) Nagyon kiváncsi vagyok a moszkvai tárgyalásokra és azok eredményére. Egy tény: az asztanai találkozó megmutatta, hogy a világ jelentős része szembefordult az USA-val."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Újabb pártokkal bővülhet hétfőig a Patrióták Európáért pártszövetség

"Való igaz, hogy több határidő lejárt, viszont július 16 az alakuló ülés, ami azt jelenti, hogy addig csatlakozhatnak még pártok és valóban olasz, portugál, de holland, lengyel és bolgár párt is jelezte, hogy csatlakozni fog. Tudni kell, hogy a háttérben vélhetőleg iszonyatos erők dolgoznak azért, hogy az utolsó pillanatig megpróbálják ennek a frakciónak a megalakulását meghiúsítani"

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!