2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Gazdaság

Szijjártó Péter a moszkvai reptéren tett fontos bejelentést + videó

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában.

  • Szijjártó Péter a moszkvai reptéren tett fontos bejelentést + videó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint tárcavezető tájékoztatásában először is leszögezte, hogy a magyar-orosz energetikai együttműködés jól szolgálja hazánk ellátásbiztonsági érdekeit.

Kulcsfontosságúnak nevezte a paksi atomerőmű két új blokkjának mielőbbi megépítését, miután szavai szerint ezáltal tovább fog erősödni az energiaellátás biztonsága, fokozódni fog az ország függetlensége a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól.

Illetve - mint mondta - az újabb reaktorok működésbe lépése segít majd megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit is.

"Az új paksi blokkok Magyarország energiaellátásának biztonságát tovább fogják javítani, és növelni fogják jelentősen Magyarország függetlenségét a nemzetközi energiapiacok mindenfajta drámai változásaitól" - szögezte le.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: "A mai megbeszélések alapján azt tudom önöknek mondani, hogy minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelején szolgálatba álljon és hozzájáruljon Magyarország energiaellátásának biztonságához".

Forrás: MTI

Fotó / videó: MTI / Szijjártó Péter - Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Élő PC történelem + videó

Radar – Élő PC történelem + videó

A digitalizáció, és a mesterséges intelligencia korát éljük. A 40 évvel ezelőtti számítógépek már őskövületnek számítanak, azonban a digitális történelem alapvetései.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén korábban szüretelnek Villányban + videó

Idén korábban szüretelnek Villányban + videó

Hat éve nem volt ennyire előrehaladott a szőlő érése a villányi borvidéken - ez a tavaszi melegnek köszönhető és csapadék is annyi esett, ami elég volt ahhoz, hogy gyorsan fejlődjenek a fürtök. A párás meleg idő azonban a gombabetegségeknek is kedvez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!