2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Anonymus: A Mocsárosdűlő piszkos ügylete, ugyanaz a modell, mint a Városházánál

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester a környezetvédelemről beszél és klímavészhelyzetet hirdet, a városvezetés Budapest utolsó nagy egybefüggő zöldterületét készül felszámolni a Mocsárosdűlőn – derül ki Anonymus legújabb videójából. A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszél, hogy a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

A legújabb hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ezt az értékes területet is eladná. Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyen a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni.

A szóban forgó egyeztetés egyébként 2021. május 5-én zajlott a fővárosi vagyonkezelő Attila úti épületében. Erről a tárgyalásról Anonymus már korábban is küldött részleteket. A megbeszélésen Barts Balázs mellett jelen volt a vagyonkezelő egy másik munkatársa, Gansperger Gyula, Berki Zsolt és további három befektető, akik a Rahimkulov család érdekeit képviselték. Ismert: Ganspergert Bajnai Gordon volt kormányfő nevezte korábban régi harcostársának. Berki Zsolt szintén komoly baloldali beágyazottsággal rendelkezik: a testvére, Berki József ugyanis a néhai Kiss Péter MSZP-s miniszter mellett dolgozott. Ez éppen arra az időszakra esett, amikor Kiss Péter titkárságvezetője Kiss Ambrus jelenlegi főpolgármester-helyettes volt. Időközben bebizonyosodott az is, hogy Berki Zsolt bizalmas, belső információkat kapott email-en a fővárosi vagyonkezelő munkatársától, F. Ildikótól.

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. – Most csináljuk a tervét még TSZT-szinten is – válaszolta. A TSZT rövidítés településszerkezeti tervet takar, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása.

Teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Karácsony Gergely tagad

A Mocsáros-dűlőt nem beépítik, hanem megvédik a beépítéstől - így reagált az ügy kapcsán a főpolgármester. Karácsony Gergely tagadja, hogy eladnák a szóban forgó területet. Azt is közölte: a Fővárosi Közgyűlés határozza meg azokat az ingatlanokat, amelynek értékesítésére sor kerülhet. A főpolgármester hozzátette: feljelentést tesz az ügyben.

Fidesz: Lesz még munkája a vizsgáló bizottságnak

Lesz még munkája a Városháza eladása körül kirobbant botrányt vizsgáló bizottságnak-így reagált fővárosi Fidesz a legújabb Anonymus videóra. A kormánypárti képviselő-csoport szerint bebizonyosodott, hogy lakópark építést és ingatlan-fejlesztést tervez a magát zöldnek hazudó baloldal a 3. kerületi Mocsáros-dűlőn. Mindez pedig a városvezetés tudtával történik.

Karácsony Gergely ismét magyarázkodásba kezdett 

A facebookon reagált a fővárosi vizsgáló-bizottság ülésére Karácsony Gergely.

A főpolgármester – ismét – azt állította, hogy a Fidesz akarta eladni a Városházát, erre pedig Gansperger Gyula életrajzát hozta fel bizonyítékként, valamint az orosz szálat is megemlítette. Írásában azonban Karácsony igyekezett jelentéktelennek beállítani Gansperger Gyula erős baloldali kötődését, ahogy Facebook-posztjából teljes mértékben kihagyta Bajnai Gordont is és Berki Zsoltot is.

 

KAPCSOLÓDÓ: 

Karácsony Gergely hatalmas zöld területet építtetne be

Óriási zöldterületet építene be a baloldal Mocsárosdűlőn

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Szabó Tímea egy „franciaországnyit” tévedett

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!