2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Mi lesz veletek, fák Óbudán? Zöldítés helyett betondzsungel jöhet. Veszélyben a Mocsárosdűlő és a Római-part kapuja is.

  • Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Mocsárosdűlő Óbuda egyik kincses szigete, ide terveznének lakásokat építeni. A főtájépítész cáfol, a helyiek tiltakoznak.

Emlékezetes felvételt tett közzé még május közepén Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, amelyben éltette párttársát, Karácsony Gergelyt, majd azt sikerült állítania, hogy a főpolgármester Budán 650 ezer négyzetkilométer zöldterületet nyilvánított védetté. Vagyis a zöldterület, amit szerinte az új miniszterelnök-jelölt megvédett, hat és félszer nagyobb Magyarországnál.

Ők azt mondják több, mint 600 ezer négyzetméterre, hogy megvédik, de arról nem beszélnek, hogy közben a Mocsárosdűlő egyharmadát leválasztották és 268 ezer négyzetméteres területen engedélyeznék a lakásépítést

– hívta fel rá a Bús Balázs, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Vagyis, Karácsony Gergelyék több, mint ötven focipályányi területet adnának el, ahová a befektetők lakóházakat és irodaházakat építenének. Bús Balázs szerint viszont ebből a helyiek nem kérnek. Kiemelte, érthetetlen, hogy a főváros zöld politikáról beszél, de nem akarja az egész területet megvédeni.

Annyira hiteltelen az a zöld politika, amivel ők kampányoltak, hogy szinte mást nem lehet elhinni, amit ők mondanak

– tette hozzá Óbuda egykori polgármestere.

Budapest főtájépítésze azt ígéri területrendezést tartanak, hogy a hulladéktól megtisztítsák a Mocsárosdűlőt. Bardóczi Sándor adásunkban cáfolta, hogy elindult a lakások megépítésének tervezése, szerinte a fővárosnak nincs is konkrét terve erre. 

Adásunkból kiderül az is, hogy a zöld politika jegyében szórakozóhelyet terveznek építeni, a Római-part kapujánál, a Pók utcai lakótelep mellett, a Nánási út és a Vitorla utca találkozásánál. A helyiek ebből viszont abszolút nem kérnek.

Teljes adás: 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!