2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Valódi méhlegelő helyett lakópark a zöld politika jegyében

Mi lesz veletek, fák Óbudán? Zöldítés helyett betondzsungel jöhet. Veszélyben a Mocsárosdűlő és a Római-part kapuja is.

Mocsárosdűlő Óbuda egyik kincses szigete, ide terveznének lakásokat építeni. A főtájépítész cáfol, a helyiek tiltakoznak.

Emlékezetes felvételt tett közzé még május közepén Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, amelyben éltette párttársát, Karácsony Gergelyt, majd azt sikerült állítania, hogy a főpolgármester Budán 650 ezer négyzetkilométer zöldterületet nyilvánított védetté. Vagyis a zöldterület, amit szerinte az új miniszterelnök-jelölt megvédett, hat és félszer nagyobb Magyarországnál.

Ők azt mondják több, mint 600 ezer négyzetméterre, hogy megvédik, de arról nem beszélnek, hogy közben a Mocsárosdűlő egyharmadát leválasztották és 268 ezer négyzetméteres területen engedélyeznék a lakásépítést

– hívta fel rá a Bús Balázs, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Vagyis, Karácsony Gergelyék több, mint ötven focipályányi területet adnának el, ahová a befektetők lakóházakat és irodaházakat építenének. Bús Balázs szerint viszont ebből a helyiek nem kérnek. Kiemelte, érthetetlen, hogy a főváros zöld politikáról beszél, de nem akarja az egész területet megvédeni.

Annyira hiteltelen az a zöld politika, amivel ők kampányoltak, hogy szinte mást nem lehet elhinni, amit ők mondanak

– tette hozzá Óbuda egykori polgármestere.

Budapest főtájépítésze azt ígéri területrendezést tartanak, hogy a hulladéktól megtisztítsák a Mocsárosdűlőt. Bardóczi Sándor adásunkban cáfolta, hogy elindult a lakások megépítésének tervezése, szerinte a fővárosnak nincs is konkrét terve erre. 

Adásunkból kiderül az is, hogy a zöld politika jegyében szórakozóhelyet terveznek építeni, a Római-part kapujánál, a Pók utcai lakótelep mellett, a Nánási út és a Vitorla utca találkozásánál. A helyiek ebből viszont abszolút nem kérnek.

Teljes adás: 

HírTV

 

 

További epizódok

Budapesti srácok: Súlyos milliárdokat bukik Budapest

Buszmutyi, bkv reklámtender, a Blaha Lujza tér felújítása, de a sorból nem maradhatott ki a közlekedési káosz sem. 2021. július 02.

Budapesti srácok: Hazugságkampány után hazugságpolitika Újpesten

Egy dolog biztos: minden áll, de azt senki sem mondhatja, hogy a fű sem nő a főváros IV. kerületében! 2021. június 25.

Budapesti srácok: Elkerülni a dugót csak hajnalban és éjjel lehet Budapesten!

Torlódás, dugók, káosz - pár hete így kezdődik szinte minden hétköznap Budapest belvárosában. A Budapesti srácok e heti adásában körbejárta a témát. 2021. június 18.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!