2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

„A Sargentini-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben”

  • „A Sargentini-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben”

A Sargentini-jelentés nyilvánvaló bosszú Magyarországgal szemben, amiért elutasította az illegális bevándorlást - a Külügyminisztérium államtitkára szerint. Menczer Tamás a köztévében úgy fogalmazott: a jelentésben olyan korábbi ügyeket is elővettek, amelyeket már régen lezártak az Európai Unió különböző fórumain. Az államtitkár szerint a jelenlegi Európai Bizottságnak és Európai Parlamentnek nincs politikai felhatalmazása arra, hogy Magyarországot elítélje, mert a magyar kormány a bevándorlással kapcsolatban a magyar és az európai emberek érdekeit és véleményét képviseli.

„Van egy brexit, van Ukrajnában egy háborús konfliktus, vannak gazdasági problémák, vannak energiabiztonsági kérdések, és akkor az illegális bevándorlást még nem is említettem. Legalább öt súlyos kihívással kell az uniónak szembenéznie. És akkor nem azt mondja az Európai Bizottság, vagy az Európai parlament, hogy akkor fogjunk hozzá, mert ebből, egy is bőven elég lenne, de van legalább 5, és akkor foglalkozzunk ezekkel, keressünk megoldást, hanem azt mondják, hogy nézzük meg, hogy a magyaroknál hogyan sérülnek a szabadságjogok. Egyfelől, nem sérülnek, másfelől azért volnának annál fontosabb kérdések most az unióban, mint, hogy egy tagállamot, ami egyébként nem a probléma része, hanem a megoldás része egy ilyen tagállamot vegzáljanak” – jelentette ki az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!