2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

A Momentumban is zavart keltett a pártelnök interjúja

Magyar Nemzet

2021. április 20., kedd 10:08

Hebegett-habogott, sokszor teljesen tanácstalannak tűnt Fekete-Győr András a Partizánnak adott interjúban, amelyben olyan alapvető kérdésekre sem tudott válaszolni, hogy mit jelent az egységesült ellenzék. A pártelnök egyebek mellett Gyurcsány Ferenc politikai múltjáról, köztük a hírhedt őszödi beszédről alkotott véleményéről sem tudott számot adni.

Még Fekete-Győr András Momentum-elnök saját pártjában is zavart keltett az az interjú, amelyet a minap a Partizánnak adott. Az önellentmondásos, 10-12 másodperces hallgatásokkal, hümmögésekkel tűzdelt négyórás beszélgetésben a lilák vezére még az előre látható rutinkérdéseknél is teljesen tanácstalannak mutatkozott.

Ráadásul számos alkalommal az interjút készítő Gulyás Márton Fekete-Győr egy-egy állítása kapcsán kérdezett vissza, vagyis csak reagált a pártelnök által mondottakra, ám a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének bejelentkező politikusnak még így is meglehetősen nehezére esett épkézláb, koherens válaszokat adni.

Míg Fekete-Győr arról beszélt, hogy egy „posztorbáni” Fidesszel esetleg együttműködnének, azt már nem tudta kifejteni, mit jelent az, hogy egységesült ellenzék.

Fekete-Győr állítólag a 2014-es választás előtt kívülről és cinikusan tekintett a magyar politikára, s a formálódó ellenzéki koalíciót nevetségesnek, alkalmatlannak és komolytalannak tartotta, ám arra a várható kérdésre már leblokkolt, hogyhogy közülük számos szereplővel most mégis szövetkezik a szivárványkoalícióban. Közben elismerte, hogy az ellenzéki összefogással feladták a Momentum identitásának egy részét.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

Fekete-Győr András elment megsemmisülni Gulyás Mártonhoz