2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Meghurcolás, hajtépés, továbbjutás

2017. július 23., vasárnap 18:25, frissítve: vasárnap 19:25

Nem mindenki örülhet a remek magyar vb-szereplésnek: egy fiatal fiút börtönbe citáltak, mert jelzett egy hibát a BKK-nak, egy nőt pedig megtéptek, mert fütyült. Ez történt a héten.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatása

Netanjahut és feleségét Lázár János kancelláriaminiszter fogadta a reptéren, Orbán Viktorral csak itt-tartózkodásának második napján találkozott a zsidó állam kormányfője. A látogatása miatt a reptérről Budapestre vezető utakat szinte mind lezártak. A Hír TV által megszólaltatott szakértő szerint indokolt a készültség.

Szövetségesként tekint Orbán Viktorra az izraeli miniszterelnök – Jungert Béla szakértő szerint. A nyugalmazott nagykövet a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, a két politikus a hasonló habitus és látásmód miatt partnerre talált egymásban. Mindketten elutasítják az antiszemitizmus minden formáját, illetve Brüsszel migrációs, emberjogi és illiberális vezetéshez való kapcsolódását.

Kemény szavakkal ítélte el a miniszterelnök Horthy Miklóst, akit Orbán Viktor amúgy a kivételes magyar államférfiak közé sorol. A kormányfő a magyarországi látogatáson tartózkodó izraeli miniszterelnökkel közösen tett sajtónyilatkozatot az Országházban. Orbán Viktor szerint a magyar vezetés a második világháború idején bűnt követett el azzal, hogy kiszolgáltatta a magyarországi zsidóságot a náciknak. Benjamin Netanjahu a magyar miniszterelnök szavait megnyugtatónak találta.

Nemzetközi emberi jogi szervezet aggódik az Orbán–Netanjahu szövetség miatt. A két miniszterelnök politikájában egyre több a közös pont – még az antiszemitának tartott Soros-kampány sem rontott a kapcsolaton.

Netanjahu közép-európai bástyát épít: üzletelni jött, nem történelemórát tartani – talán így lehetne lefordítani az izraeli kormánytisztviselők szivárogtatásait Netanjahu budapesti látogatásával kapcsolatban.

Közös, terrorizmus elleni munkacsoportot hoznak létre a visegrádi négyek országai Izraellel. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a visegrádi országok és Izrael kormányfőjének tanácskozását követően. Benjamin Netanjahu köszönetet mondott V4-eknek azért, amiért a nemzetközi politikában kiálltak hazája mellett. A felek egyetértettek abban is, hogy a határok védelme kulcsfontosságú a nemzetek biztonsága érdekében, az ellenőrizetlen migráció pedig növeli a terrorfenyegetettséget.

 

A hajánál fogva tepertek le egy nőt Orbán beszédén

A hajánál fogva a földre rántották, majd a kezét hátracsavarva kivezették a tömegből azt az erdélyi nőt, aki Tusványoson megpróbálta kifütyülni Orbán Viktort. A Figyelő már pénteken megírta, hogy járnak a tiltakozók.

Ladó Andrea, a bántalmazott nő a Hír TV-nek azt mondta, az erdélyi környezetszennyezés ellen akart tiltakozni, ezért fütyülte ki Orbán Viktort. Az őt ért incidens miatt azonban egyelőre nem tesz feljelentést.

 

Orbán elintézte, szeptemberig titokban marad, hányan vásároltak kötvényt

A miniszterelnök egy kormányrendelettel módosította a letelepedési kötvény ügyintézésének határidejét, így csak szeptemberben derül ki, hogy hány gazdag bevándorló érkezett a konstrukció segítségével Magyarországra.

 

Varga tárgyalna, de rugalmasságot vár

Míg a KDNP-s képviselő azt hangoztatta, hogy nem a kormány dolga az önkormányzati dolgozók béremelése, addig a nemzetgazdasági miniszter arról nyilatkozott a Hír TV-nek, hogy lát esélyt a megegyezésre. Az ellenzékben teljes az egyetértés, hogy emelni kell a közszolgák bérét.

 

Szinyei-igazgató: Az első gondolatom a döbbenet volt

Múlt héten levélben utasították el, mára azonban elfogadták Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának pályázatát. A szülők és a tanárok összefogtak az igazgató mellett. Az elmúlt napokban három iskolaigazgatónak utasították el a pályázati kérelmét, abból kettő egyedüli pályázó volt. Balog Zoltán ma utasította Palkovics László államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg Tóth Gábor megbízását.

 

Támadás, jóindulatú hackerkedés

Dabóczi Kálmán BKK-vezér úgy véli, rosszindulatú támadás érte az új jegyrendszert, a Közlekedő Tömeg ezzel szemben azt állítja, csak rá akartak világítani a BKK online jegyrendszerének hibáira.

Éjjel vitte el otthonából a rendőrség a netes jegyrendszer hibáit jelentő fiatalt. A 18 éves fiút információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával hallgatták ki. Az egyébként vidéken élő fiatal felfedezett egy biztonsági rést a BKK új netes rendszerében – egy egyszerű művelet elvégzése után ötven forintért tudott megvenni egy többezres bérletet. A problémát rögtön ezután jelezte a BKK-nak, de a vállalat hackertámadást emlegetett és feljelentette.

Bocsánatot kért a T-Systems. A cég a hibát feltáró és ezért letartóztatott fiatalemberrel akár együtt is működne, ha a nyomozás tisztázza.

 

Magyar papírokra vágyott Pharaon

Magyar állampolgárságért folyamodott halála előtt a szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon. A portál azt írja: az ügynek nincs nyoma a bevándorlási hivatalnál, a honosítási kérelemről a Terrorelhárítási Központ igazgatója számolt be egy ellenzéki írásbeli kérdésre.

 

Csellel kerülték meg a plakáttörvényt

Egy magánszemély megrendelésére kerülnek ki országszerte azok a plakátok, amelyeken egy, a kormány leválthatóságáról szóló mondat olvasható. Szakértők szerint a plakát társadalmi üzenetnek minősül, így nem esik a július 15-én életbe lépett plakáttörvény hatálya alá.

Az MSZP gerillakampányba kezdett, és saját üzenetét helyezte el azokon a kormányváltásra buzdító plakátokon, amelyek a napokban jelentek meg az utcákon.

 

Nem esett szó Kovács Béla kémügyéről

Tagadta bűnösségét Kovács Béla a Központi Nyomozó Főügyészségen. A jobbikos EP-képviselő ügyében költségvetési csalás miatt indult eljárás, mert a gyanú szerint 2012-ben és 2013-ban csak papíron alkalmazott négy gyakornokot hivatalában. A politikus kihallgatása előtt arról beszélt, hogy csak adminisztrációs hiba miatt tűnhetett úgy, hogy dolgozói nem voltak Brüsszelben.

 

Fürjes Balázs válthatja le a Magyar Úszó Szövetség elnökét a vizes vébé után

A januári megválasztása óta Bienerth Gusztáv körül elfogyott a levegő, míg Gyárfás Tamás megőrizte informális befolyását a szövetségben, és közben a FINA alelnöke lett.

 

Tüntettek a Green Holidays károsultjai

A biztosító nem mindenkinek téríti meg a kárt. A csődbe ment utazási irodát biztosító Uniqa közölte, hogy a befizetett, de meghiúsult utak után csak azoknak jár kártérítés, akik közvetlenül a céggel kötöttek utazási szerződést.

 

Dobogóról a parlamentbe

Közéleti szerepvállalásra törekszik Steinmetz Ádám volt olimpiai bajnok vízilabdázó. A sportolóból lett képviselőjelölt a Jobbik sorait erősítené a parlamentben.

 

Nem számol azzal Botka László, hogy pártja kihátrál mögüle a kampány idején

A szocialista párt miniszterelnök-jelöltje a Hír TV kérdésére arról beszélt, hogy végig fogja vinni a politikát, amelyre a kongresszus szinte egyhangú felhatalmazást adott neki.

 

Orbán: Nincs elég stadion Magyarországon

A kormányfő szerint ezért Magyarország labdarúgó-világbajnokságot nem tudna rendezni.

 

Börtönbe mehet Geréb Ágnes

Bár a szakértők szerint nem kétséget kizáróan bizonyítható, hogy miatta halt meg egy csecsemő, az ügyészség börtönbüntetést kér a szülésznőre.

 

Vizes vb: bukják a kötbért, és tagadnak

Több millió forint kötbért bukhat el a vizes vb-t szervező cég. A margitszigeti Casino ugyanis már 11 napja el kellett volna, hogy készüljön, de még ma is dolgoztak a munkások. A vb-t szervező cég inkább lemond a kötbérről, amit kaphatna, de tagadja a csúszást. Az épületet eredetileg azért akarták a vb-re elkészíteni, hogy a szervezőbizottság ott dolgozhasson, de szinte biztos, hogy a vb alatt üresen fog állni az épület.

 

Eredmények

Csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott a budapesti vizes vb-n.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-7-re a várakozásnak megfelelően simán legyőzte pénteken a francia együttest a magyarországi vizes világbajnokságon, a Margitszigeten. Csoportelsőként pedig ott van a negyeddöntőben.

A hatodik helyen ért célba Gyurta Gergely a férfiak 25 kilométeres viadalában a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeinek zárónapján.

Megkezdődtek a medencés úszóversenyek a budapesti vizes vb-n. A legtöbb magyar úszó továbbjutott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!