2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Dabóczi: Rosszindulatú támadás érte az új jegyrendszert

2017. július 19., szerda 09:14, frissítve: szerda 09:58

A Közlekedő Tömeg ezzel szemben azt állítja, csak rá akartak világítani a BKK online jegyrendszerének hibáira.

A rendszerben rejlő hiányosságokra akart rávilágítani a Közlekedő Tömeg videójával. Ezt az egyesület alelnöke mondta Reggeli járat című műsorunkban. Kelemen Tamás hozzátette: nem tippeket akartak adni a bliccelőknek, hanem pont, hogy a BKK-t akarták figyelmeztetni, hogy rendkívül könnyen vissza lehet élni a szoftverrel, és így milliárdok eshetnek ki az költségvetésére egyébként is érzékeny BKK bevételeiből.

„Mi ezt a jegyet abban az állapotában nagyon könnyen lemásoltuk – előfordulhat, hogy kijavítanak egy-két hibát, de aki nagyon le akarja, az le tudja másolni. És ilyen ellenőrzéssel, ami most van, nagyon könnyű elérni, hogy blicceljenek vele több százezren is akár. Ez a probléma nem fog eltűnni,  amíg a rendszer azon alapszik, hogy van egy szoftver, és csak azt ellenőrizzük, és néha-néha, ha van rá egy kis idő, a személyi igazolvánnyal összevetjük” – mondta el Kelemen Tamás, a szervezet alelnöke.

Rosszindulatot, nem pedig segítő szándékot lát a Közlekedő Tömeg videójában a BKK – reagálta Kelemen Tamás szavaira a cég vezérigazgatója szintén Reggeli járat című műsorunkban.

Dabóczi Kálmán szerint már pusztán a szoftvert ért támadások mennyisége sem a segítő szándékot feltételezi – arról pedig, hogy felhasználók adatai kiszivárogtak volna, egyáltalán nincs tudomása a BKK-nak.

„Voltak apróbb formai-felhasználói élményt befolyásoló, de biztonságot nem érintő elemek, amikről mi is tudtunk, ez egy bevezetés alatt álló rendszernél természetes, ezeknek biztonsági részeit egyébként látva ezt a mennyiségű támadást, ami érte a rendszert, ami egy webshop esetében kimondottan kirívó és egyedi – más közlekedési szolgáltatók rendszerét érdekes módon nem éri ennyi támadás pár nap alatt” – mondta Dabóczi.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!