2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Gyurta Gergely a 6., Olasz Anna az 5., csoportelsők a szerbek

2017. július 21., péntek 14:36, frissítve: péntek 16:32

A hatodik helyen ért célba Gyurta Gergely a férfiak 25 kilométeres viadalában a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeinek zárónapján.

A balatonfüredi viadalon Rasovszky Kristóf az utolsó előtti körben feladta a küzdelmet. A világbajnoki címet a francia Axel Reymond szerezte meg.

A nőknél a legutóbbi vb-n ezüstérmes Olasz Anna ötödik lett. A magyar versenyző sokáig az élmezőnyben úszott, és bár a végén nem bírta az élen haladók tempóját, nagy csatát vívott az olasz Martina Grimaldival a negyedik helyért, aki végül négy tizedmásodperccel megelőzte. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, megvédve kazanyi címét.

A hatodik helyezett Gyurta Gergely (10) a célban férfi 25 kilométeres nyíltvízi úszáson a 17. vizes világbajnokság Balatonfüreden.
A hatodik helyezett Gyurta Gergely a célban férfiak 25 kilométeres nyílt vízi úszása után Balatonfüreden, a 17. vizes világbajnokságon
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Somhegyi Krisztián a huszonhetedik helyen végzett a férfitoronyugrás pénteki selejtezőjében, így nem jutott be a tizennyolcas középdöntőbe. Az Egyesült Államokban tanuló Somhegyi végig a mezőny második felében állt, s végül 349,85-os pontszámmal fejezte be a versenyt. A tizennyolcadik, még bejutó, olasz Vladimir Barbu 404,95 pontot kapott a gyakorlataira. A legjobban a kétszeres olimpiai bajnok, Budapesten szinkrontoronyugrásban már aranyérmes, kínai Csen Aj-szen szerepelt a selejtezőben, 553,50 ponttal.

Somhegyi Krisztián a 10 méteres férfitoronyugrás selejtezőjében a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában
Somhegyi Krisztián a 10 méteres férfitoronyugrás selejtezőjében a Duna Arénában
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A szinkronúszás szabadgyakorlatának döntőjét az orosz csapat nyerte. A címvédőként győztes oroszok a vb eddigi legmagasabb pontszámát kapták, és küldöttségük hatodik aranyérmét szerezték. A nyolc főből álló csapatoknak a szabadprogramban négy percük volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is. A bírák a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt.

A győztes orosz csapat a szinkronúszás szabadgyakorlatának eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Városligetben
A győztes orosz csapat a szinkronúszás szabadgyakorlatának eredményhirdetésén a Városligetben
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Szerbia jutott elsőként a negyeddöntőbe a férfi-vízilabdázóknál. A címvédő együttes 11-6-re verte Görögországot utolsó csoportmeccsén. A C jelű négyes másik találkozóján Spanyolország 16-4-re verte Dél-Afrikát.

A C csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Görögország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Dél-Afrika 0

A D csoportban Horvátország végzett az első helyen, így egyből a negyeddöntőbe került. Utolsó mérkőzésükön 16-6-ra verték Japánt. A csoport másik meccsén az Egyesült Államok hiába győzte le 14-10-re Oroszországot, ne jutott tovább a csoportból.

A D csoport végeredménye: 1. Horvátország 6 pont, 2. Oroszország 2, 3. Japán 2, 4. USA 2.

A görög Alexandrosz Gunasz és a szerb Filip Filipovic a 17. vizes világbajnokság férfi-vízilabdatornájának C csoportjában játszott Szerbia–Görögország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
A görög Alexandrosz Gunasz és a szerb Filip Filipovic a 17. vizes világbajnokság férfi-vízilabdatornájának C csoportjában játszott Szerbia–Görögország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Fotó: MTI


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!