2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

„Fel kell készülni a támadásra, Netanjahunak sok ellensége van”

2017. július 17., hétfő 19:08, frissítve: hétfő 20:17

Megérkezett Budapestre az izraeli miniszterelnök - Benjamin Netanjahu-t és feleségét Lázár János, kancelláriaminiszter fogadta a reptéren. Orbán Viktorral holnap reggel találkozik a zsidó állam kormányfője. A látogatása miatt a reptérről Budapestre vezető utakat szinte mind lezártak, komoly torlódást okozva. A főváros több pontján napokig nem lehet majd a megszokott módon parkolni. A Hír TV által megszólaltatott szakértő szerint indokolt a készültség.

Megállni tilos táblákat helyeztek ki a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az elkövetkező napokban gyakorlatilag az egész belvárosban tilos lesz parkolni. Hogy komolyan veszik a tiltást, azt a készenlétben álló autószállító is jelzi. Az izraeli miniszterelnök csütörtökig marad Budapesten és akármerre mozog, ott korlátozások várhatók. Ez alól még a tömegközlekedés sem lesz kivétel.

„…a belvárosban a Deák Ferenc tér környékén, az M3-as fővárosi szakaszán, a Hősök terén, az Andrássy úton, a Lánchídon és az Erzsébet hídon, valamint a Budai Várban. Az érintett tömegközlekedési járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek” – közölte Pongrácz Dániel, a BKK Infó munkatársa.

Jól járható volt délelőtt a ferihegyi repülőtérre vezető út, pedig az interneten az az információ terjedt el, hogy tizenkét órától már nem lehet behajtani a reptérre, és emiatt órákkal korábban ki kell érni Ferihegyre. Volt olyan utas is, aki stábunkat meglátva próbált információhoz jutni, hogy mikor fogják teljesen lezárni a Liszt Ferenc repülőteret. Erre nem került sor, ám az autós forgalmat a repülőtér környékén is korlátozták.

„Ez alatt az idő alatt a repülőtér forgalma természetesen zavartalan, már ami a repülőgépek indulását és érkezését illeti. A közutakon várható körülbelül 10-15 perces közúti zárás addig, amíg az izraeli miniszterelnököt szállító konvoj elhalad a repülőtérről a város irányába” – mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője.

Benjamin Netanjahu személyes védelmét, valamint hivatalos programjait és a delegációjának közlekedési útvonalát a Terrorelhárítási Központ fogja ellátni. A mindenkori izraeli miniszterelnök a világ legjobban védett személyei közé tartozik.

„Körülbelül az ötödik-hatodik helyen helyezkedik el a világon. Benjamin Netanjahunak meglehetősen sok ellensége van, nem Budapesten, hanem külföldön. Föl kell készülni arra, hogy esetleg megkísérelnek támadást végrehajtani ellene. Nagyon komoly biztosítást kell szervezni: meg kell nézni azt, hogy ha bemennek egy helyiségbe, hol lehet kimenni onnan, hogy lehet kimenekíteni a védett vezetőt. Itt nagyon komoly protokollok vannak” – ismertette Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő.

Benjamin Netanjahu látogatása alatt nemcsak Magyarország vezetőivel találkozik, hanem a visegrádi négyek vezetőinek tanácskozásán is részt vesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!