2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Szélesvásznú történelem

Psota Irénről mesél Szerednyey Béla, aki ki merte küldeni a próbáról a színészkirálynőt

A Rangon alul című film előtti beszélgetésben Szerednyey Béla színművész idézi fel emlékeit Psota Irénről, majd Dudás Viktor filmszakértő avatja be nézőinket a film kulisszatitkaiba. Műsorvezető: Zavaros Eszter és Csatári Béla.

  • Psota Irénről mesél Szerednyey Béla, aki ki merte küldeni a próbáról a színészkirálynőt

Négy évvel az '56-os forradalom után Bán Frigyes rendező Rangon alul című vígjátékában olyan kiváló színészekkel szórakoztatta a nézőket, mint Sulyok Mária és Psota Irén, Ráday Imre, Kiss Manyi, Fónay Márta, Pécsi Sándor és Márkus László.

A film történetének konfliktusa, a szocialista gondolkodású fiatalok összeütközése a múltból megmaradt kispolgári előítéletekkel. A polgári családban nevelkedett lány és a munkásfiú házasságát nem nézi jó szemmel az úriasszony mama, aki diplomás embert szeretne szerezni lányának és rangon alulinak tartja a készülődésben lévő frigyet.

A film fondorlatos női szerepét Psota Irén alakítja, róla mesél Szerednyey Béla színművész.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

A Mágnás Miska című, Keleti Márton által rendezett fekete-fehér magyar zenés vígjáték 1948-ban készült és 1949. február 10-én került bemutatásra. Meghívott vendégeinkkel erről a klasszikusról beszélgettünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!