2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett. Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó
Szélesvásznú történelem: Béke - A nemzetek felett + videó

Szélesvásznú történelem: Béke - A nemzetek felett + videó

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Szélesvásznú történelem e heti adásában a Béke – A nemzetek felett című film volt a beszélgetők témája. 2024. június 08.
Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

Szélesvásznú történelem: Szeleburdi család + videó

A Szélesvásznú történelem ezen adásában egy 1973-as magyar vígjáték, a Szeleburdi család című film kulisszatitkaiba avattuk be a nézőket. A műsor vendége a film egyik főszereplője, a korszak sztárja, Ernyey Béla volt. 2024. június 01.
Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek. 2024. május 25.
Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska + videó

A Mágnás Miska című, Keleti Márton által rendezett fekete-fehér magyar zenés vígjáték 1948-ban készült és 1949. február 10-én került bemutatásra. Meghívott vendégeinkkel erről a klasszikusról beszélgettünk. 2024. május 20.
Szélesvásznú történelem – Egy parádés klasszikus vígjáték: Egy bolond százat csinál + videó

Szélesvásznú történelem – Egy parádés klasszikus vígjáték: Egy bolond százat csinál + videó

A műsor vendége Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt. A műsort ezúttal is Zavaros Eszter és Csatári Bence vezette. 2024. május 18.
Szélesvásznú történelem: Egy szoknya, egy nadrág + videó

Szélesvásznú történelem: Egy szoknya, egy nadrág + videó

Az aktuális adásban az 1943-ban bemutatott, Hamza D. Ákos rendezte Egy szoknya, egy nadrág című vígjátékról beszélgettünk Fehér Anna Jászai Mari-díjas érdemes művésszel és Horváth Sebestyén Sándor színművésszel. 2024. május 11.
Szélesvásznú történelem: Állami áruház, mint film és szocialista operett változat + videó

Szélesvásznú történelem: Állami áruház, mint film és szocialista operett változat + videó

A műsort ezúttal is Zavaros Eszter és Csatári Bence vezette. 2024. május 04.
Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben. 2024. május 01.
Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Az aktuális adásban az 1955-ben bemutatott, Fábri Zoltán rendezte Körhinta című romantikus drámáról beszélgettünk Zs. Vincze Zsuzsa koreográfussal és Szűcs Nelli színművésszel. 2024. április 27.

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek.  2024. április 20.

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Az adásban az 1965-ben készült, Bacsó Péter által rendezett Szerelmes biciklisták című magyar filmről, a 60-as évekről, a 60-as évekbeli Balatonról, az akkor fiatal színésznemzedékről volt szó többek között. Az adás vendége a film egyik szereplője, Szerednyey Béla színművész volt. A műsor vezette: Zavaros Eszter és Csatári Bence. 2024. április 13.

Szélesvásznú történelem: Ripacsok + videó

Az aktuális adásban 1981-be utaztunk vissza, ugyanis a Sándor Pál rendezte Ripacsok című magyar vígjátékról beszélgettünk Udvaros Dorottyával, a film egyik főszereplőjével. 2024. április 06.

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett. 2024. április 01.

Szélesvásznú történelem: Kísértet Lublón + videó

A Kísértet Lublón egy 1976-ban készült magyar kalandfilm, melyben a főbb szerepeket többek között Cserhalmi György, Garas Dezső, Bánfalvy Ágnes és Bordán Irén alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a film szereplőjével, a Jászai Mari-díjas Bordán Irénnel beszélgetett. 2024. március 30.

Szélesvásznú történelem: Ének a csodaszarvasról + videó

Az Ének a csodaszarvasról 2001-ben elkészült és 2002-ben bemutatott magyar 2D-s számítógépes animációs film, amelyet Jankovics Marcell írt és rendezett. Bacsó Zoltán Balázs Béla-díjas animációs film operatőr és Varsányi Ferenc Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró voltak a vendégeink. 2024. március 29.

Szélesvásznú történelem: Kojak Budapesten + videó

Az aktuális adásban 1980-ba utaztunk vissza, ugyanis a Szalkay Sándor rendezte Kojak Budapesten című magyar vígjátékról beszélgettünk Esztergályos Cecíliával, a film egyik főszereplőjével. 2024. március 23.

Szélesvásznú történelem: Ismeri a szandi mandit? + videó

A Szélesvásznú történelem mostani adásában az 1969-es magyar vígjátékot, a Gyarmathy Lívia által rendezett Ismeri a szandi mandit? című filmet elemzik ki. A moziban olyan klasszikusok alakítanak, mint többek között Kállai Ferenc, Kiss Manyi, Dajka Margit, Agárdy Gábor és az örök páros: Schütz Ila és Sztankay István. 2024. március 16.

Szélesvásznú történelem: Külvárosi legenda + videó

Az 1957-es Külvárosi legenda szinte teljes egészében egyetlen helyszínen játszódik, története különféle életképekből áll össze. A Máriássy Félix által rendezett neorealista alkotás egyszerre szép, hiteles és mélyen emberséges. 2024. március 09.

Szélesvásznú történelem: A tanítványok + videó

A tanítványok Bereményi Géza 1985-ös, rendezőként első, nagy sikerű filmje. A forgatókönyvet az egykori Magyary-tanítvány, dr. Szaniszló József emlékiratai alapján írta. Eperjes Károllyal és Szokolay Domonkossal vettük górcső alá az alkotást. 2024. március 02.

Szélesvásznú történelem: Elveszett illúziók + videó

Egy nagyon merész és meredek témát boncolgató filmről van szó, az alkotók nagyon vékony jégen táncoltak, de végül sikerült megvalósítani a prezentációját az időszaknak. A Szélesvásznú történelemben Gazdag Gyula Elveszett illúziók című filmje. 2024. február 24.

Szélesvásznú történelem: Egy szerelem három éjszakája + videó

Az alkotás 1968-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Játékfilmszemle közönségdíját és rendezői díjat kapott Buenos Airesben. Bodrogi Gyula idézte fel emlékeit a filmmel kapcsolatban, melyben olyan színészek játszottak, mint Venczel Vera, Sinkovits Imre, Darvas Iván és Latinovits Zoltán. 2024. február 17.

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

A Szélesvásznú történelem adásában két Makk Károly által rendezett filmet is górcső alá vesznek. Az első az 1970-es Szerelem című alkotás, egy filmdráma Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével. Míg a másik az 1993-as A szerelem című tévéfilm. 2024. február 10.

Szélesvásznú történelem: Eltávozott nap + videó

Az 1968-as Eltávozott nap című alkotás egy filmdráma Mészáros Márta rendezésében. A műsorban a film két szereplőjével, a magyar könnyűzenei élet két ikonikus alakjával: Kovács Katival és Szörényi Leventével beszélgettünk. 2024. január 27.

Szélesvásznú történelem: Sose halunk meg + videó

Egy slágergyanús zene és egy slágergyanús film, amivel műsorunkban foglalkoztunk ezúttal. A Sose halunk meg című film 1992-ből, illetve Presser Gábor, Dés László és Bereményi Géza szerzeménye, a Nagy utazás. 2024. január 20.

Szélesvásznú történelem: Az aranyember

Jókai Mór klasszikusa, Az aranyember című film került a HírTV műsorára november elsején, előtte azonban Nemcsák Károly színművésszel és Dudás Viktor filmszakértővel a film és az abból készült színházi adaptáció kulisszatitkainak jártunk utána. 2023. november 01.

Szélesvásznú történelem: Hippolyt, a lakáj

1931-ben mutatták be a Hippolyt, a lakájt, amely akkor a második magyar hangosfilm volt. Műsorunkban ezúttal erről az alkotásról beszélgettünk. 2023. október 21.

Szélesvásznú történelem: A veréb is madár

Az 1969-es A veréb is madár című alkotás egy szatirikus filmvígjáték Kabos László kettős főszereplésével. A műsor első részében Medveczky Ilona táncművésszel, a film egyik szereplőjével beszélgettünk, míg a második részben Dudás Viktor filmszakértő volt a stúdió vendége. 2023. október 14.

Szélesvásznú történelem: A tizedes meg a többiek

Keleti Márton nagy sikerű 1965-ös filmje, a Tizedes meg a többiek egyike a legsikeresebb magyar vígjátékoknak, 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által választott 53 magyar film közé. 2023. október 07.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!