2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Szélesvásznú történelem

Szélesvásznú történelem: A Butaságom története Ruttkai Éváról szól

Az évszám 1966, a filmünk pedig a Butaságom története. Rendezte: Keleti Márton, a két főszereplő: Ruttkai Éva és Básti Lajos. Bayer Zsolt vendégei ezúttal a színésznő lánya, Gábor Júlia és Dudás Viktor filmszakértő.

Szélesvásznú történelem: Az Ezek a fiatalok és a támogatás, a tiltás, valamint a tűrés politikája

Cenzúrahivatal és lehallgató bizottság. Kádári revízió a könnyűzenében. Az évszám 1967, a film Ezek a fiatalok, a rendező Banovich Tamás, Bayer Zsolt vendégei a HírTV stúdiójában pedig Zalatnay Sarolta énekesnő és Csatári Bence történész. 2021. október 09.

Szélesvásznú történelem: Egy igazi klasszikus kádári propagandafilm a Kár a benzinért

Az embereknek bejött, a kritikusoknak viszont nem az 1965-ös Bán Frigyes rendezte Kár a benzinért című film. 2021. október 02.

Szélesvásznú történelem: Propagandafilm operettbe oltva - Állami áruház

Gertler Viktor - Állami áruház című, 1953-as alkotása volt e heti filmünk a Szélesvásznú történelemben. 2021. szeptember 25.

Szélesvásznú történelem: Mátyás király paródia Makk Károlyos-módra

Makk Károly - Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című történelmi vígjátéka az e heti filmünk a Szélesvásznú történelemben. 2021. szeptember 18.

Szélesvásznú történelem: Mágnás Miska

Vajon miért mondták Gábor Miklósnak a Moszkvai Filmhéten, hogy Miska Aristocrat, többek között ez is kiderül műsorunkból. 2021. szeptember 11.

Szélesvásznú történelem: Ez a karakter mindig működni fog!

A Szélesvásznú történelem című műsorunkban ma Fábri Zoltán 1969-es alkotását, az Isten hozta, őrnagy úr! című filmet láthatják. 2021. szeptember 04.

Szélesvásznú történelem: Bacsó a Te rongyos életet már úgy csinálta, hogy ne legyen aztán 10 évig dobozban

Bayer Zsolt vendégei Szokolay Domokos történész, majd Rubold Ödön és Trokán Péter színművészek voltak. 2021. augusztus 28.

Szélesvásznú történelem: Az operettnek Shakespeare és Csehov mellett is helye van

Kálmán Imre az operett megkoronázott királyának életét dolgozta fel Az élet muzsikája című film. 2021. augusztus 21.

Szélesvásznú történelem: A film, amiből csaknem 70 éve árad az életöröm

1954, Sztálin már halott, a rendszer némiképp engedett a szorításából és ennek egyik jele, hogy Makk Károly elkészíthette a Liliomfit. A film pedig azóta is páratlan népszerűségnek örvend. 2021. augusztus 20.

Szélesvásznú történelem: Amiért újra és újra feltör a lázadás szelleme

Ezen a héten Sára Sándor, 1978-ban elkészült 80 huszár című filmjét mutatta be Szélesvásznú történelem című műsorunk. 2021. augusztus 14.

Szélesvásznú történelem: Itt fogunk élni, mert itt kell élni!

Bayer Zsolt műsorvezető vendégei Koltai Lajos, Sőth Sándor, Tóth Eszter Zsófia, M. Kiss Sándor és Lukácsy György voltak. 2021. augusztus 07.

Szélesvásznú történelem: Hátulgombolósan az ember azt mondja, ide nekem az oroszlánt is

Bayer Zsolt a műsorban a Tüske a köröm alatt film női főszereplőjével, Ráczkevei Annával beszélgetett. 2021. július 31.

Szélesvásznú történelem: A filmből hiányoznak azok, akik nem csábultak el

Ezen a héten Bacsó Péter, 1982-ben készült Tegnapelőtt című filmjét mutatta be a Szélesvásznú történelem című műsorunk. 2021. július 24.

Szélesvásznú történelem: Az operett az a világ, az a zenés színház, ami a lelkünkből, egészen mélyről fakad.

Bayer Zsolt a Csárdáskirálynőről beszélgetett Szinetár Miklóssal, Gerő Andrással, Vidnyánszky Attilával és Apáti Bencével. 2021. július 17.

Szélesvásznú történelem: A ’38 utáni filmgyártás mellőzi a valóságot

Vajon miért hordhatott még az ötvenes években is monoklit Latabár Kálmán? Megtudhatják mai két vendégünktől Szerednyey Béla színművésztől és Kurutz Márton filmtörténésztől. 2021. július 10.

Legfrissebb hírek

Gyerekek fulladtak egy folyóba

Az indonéziai Cileueur folyam partját 150 diák takarította, amikor 21-en belecsúsztak a vízbe. Közülük 11-en odavesztek.

Troll: Márki-Zay Péter a politikai Alekosz

A HírTV kekeckedő műsorában ezúttal Palányi Nóra, a Karc FM riportere, Tóth Szabi zenész, Kalmár Tibor író, médiaguru és Gav Duncan skót Fidesz-bérenc tartott sajátos elemzést. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!