2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sajtóklub

Sajtóklub: Új európai realitás

A Sajtóklubban Bencsik András a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője és Huth Gergely a Pesti Srácok főszerkesztője voltak Bayer Zsolt vendégei.

  • Sajtóklub: Új európai realitás

A hétvégén, Temesváron ünnepséget tartottak a romániai 1989-es decemberi forradalom kitörésének emlékére. Az eseményen beszédet mondott Orbán Viktor is, a magyar miniszterelnök egy távolabbra mutató koncepciót fogalmazott meg. Azt hangsúlyozta, Magyarország készen áll, hogy szomszédjaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát, ahol városainkat gyorsvasutak és autópályák kötik össze és az okoz majd fejtörést, mit kezdjünk a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.

Bencsik András a beszédhez a következőket fűzte hozzá:  

„Úgy látom, hogy Orbán Viktor nem először lep meg bennünket azzal, hogy egy nagy távlatú programot felvázol és az többnyire be szokott következni. Itt azért józan ésszel már lehetett látni, hogy igen, Nyugat-Európából el fog indulni előbb-utóbb egy olyan típusú migráció, amely során a nyugat-európai emberek jönnek hozzánk, kopogtatnak nálunk, mert itt szeretnének élni, mert itt biztonság és jólét van.”

Gajdics Ottót a beszéddel kapcsolatban két momentum ragadta meg:

„Politikai csoda történt ezen az eseményen, hiszen a román polgármester nem azt mondta, hogy Tőkés Lászlónak semmi köze az eseményekhez, hanem megköszönte neki azt, ami történt. Ez nagyon fontos, mert Európa közepén két ország, amelyiknek a sorsa ily módon ezer szálon fonódik egybe, kötődik össze, ilyen ellenséges viszonyban él, az nonszensz. A polgármesternek ez a megnyilvánulása azért korszakos, mert felvillantja annak a jövőnek a lehetőségét, amire a második engem megragadott momentum utalt. Orbán Viktor azt mondja, hogy legyen összekötve Varsó, Dansk, Krakkó, Prága, Budapest és Belgrád. Ez valóban egy olyan vízió, amelyik az én hazámat és a Kárpát-medencét is olyan helyzetbe hozhatja, hogy végre igazi felzárkózásról beszélhetünk majd ahhoz a Nyugat-Európához, amely éppen hanyatlóban van András elmondása szerint is.”

Huth Gergely kiemelte, Orbán Viktor nem a román kormánynak üzent, hanem a Romániában élő embereknek üzent:

„Ez az embereknek szólt, hogy ébredjetek. A bukaresti klán politika és uszítás helyett van egy másik jövőkép, a közép-európai jövőkép, amiben nektek is ott a helyetek. Ha Orbán Viktor beszédét az erdélyi románok meghallgatják, azoknak majd valami megmozdul a lelkükben és a fejükben is, valami elindulhat. Ezért érdemes volt odamenni és ezt elmondani.”

Teljes műsor:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklub: Március 15. idei üzenete + videó

Sajtóklubban Bayer Zsolt, Bencsik Gábor, Gajdics Ottó és Néző László megbeszélik a március 15-i ünnepi megemlékezések és beszédek legfontosabb üzeneteit, véleményt mondanak arról, hogy Magyar Péter hamarosan pártot alapít, és szót ejtenek arról is, hogy Szentkirályi Alexandra a Fidesz jelöltje Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!