2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sajtóklub

Sajtóklub: Nem művészeti kérdésekről van szó

Az új kulturális törvényt nem olvasták a tüntetők. Az állam annyit kér, hogy legyen beleszólása abba, hogy az adófizetők pénzét mire költik el. Politikai vitaműsorunk vendégei Bencsik András a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője és Huth Gergely a Pesti Srácok főszerkesztője voltak.

  • Sajtóklub: Nem művészeti kérdésekről van szó

Gothár Péter zaklatási ügye már több mint egy éve történt, de eddig eltussolták. Először meg sem nevezték a feltételezett elkövetőt. A kormányzat ebben az ügyben véleményt nyilvánít, hiszen minden a rendrakásért kiált. A Katona József Színház pedig tüntetést szervez, mert a kormány meg akarja nézni, hogy mire ad pénzt. Röviden így foglalta össze a nemrégiben kiszivárgott zaklatási ügyet Bayer Zsolt műsorvezető.

Huth Gergely szerint az új törvényt nem olvasták a tüntetők:

„Aki nem hajlandó eldönteni, hogy önkormányzati tulajdonban tartja az intézményét, de kér hozzá állami támogatást, azok továbbra is pályázgathatnak majd és az állam annyit kér, hogy legalább legyen beleszólása, hogy az adófizetők pénzét mire költik el. Nem művészeti kérdésekről van szó, hanem arról, hogy bűncselekményt elkövető, zaklató, pénzt lenyúló ember ne lehessen színházigazgató.”  

Gajdics Ottó a műsorban kiemelte, hogy egyes színházak balliberális oldalon politizálnak, mégis megkapják a számukra szükséges forrásokat:

„Annak nagyon örülök, hogy a kormány ezeket a döntéseket elhatározta végre, és ha minden igaz, akkor a parlament gyorsan meg is szavazza ezeket az intézkedéseket. Körülbelül 15 éve mondjuk ezt, hogy a balliberális oldal a művészetet úgy általában, a színházművészetet meg különösképpen propagandára használja. A színházak a forrásaikon keresztül gyakorlatilag pártpolitikai célokat szolgálnak a balliberális oldalon.” 

Bencsik András arról beszélt, hogy Magyarországon a kulturális életet uralja egy balliberális kisebbség:

„Lassan-lassan a jobboldal megpróbál teret szerezni, az első ilyen volt az Újszínház. Az Újszínházat minden eszközzel meg kell védeni, egyrészt mert jó színház, másrészt azért mert, nehogy egy szerencsésen győztes liberális főpolgármester azzal kezdje, hogy bezáratja. (…) Arról van szó, hogy igenis a nemzeti érdekkörnek joga van ahhoz, hogy artikulálja magát. Teret nyisson olyan íróknak, akik nem férnek fel a színpadra, mert ez a brancs nem ereszti oda őket.”

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!