2021. 10. 24. Vasárnap Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Zöldövezet

Következik:

Hírek 08:00

Sajtóklub

Sajtóklub: Az életképtelen, önfeladó kultúrákat el fogja pusztítani a jelenlegi migráció

Magyarország migrációs politikája lassan követendővé válik mindenki számára. Az elmúlt héten többen megjegyezték, hogy káros és haszontalan volt Magyarországot és Orbán Viktort azzal vádolni, hogy szögesdrótot épít és nem veszi figyelembe az európai értékeket.

Pedig ahogy az Európai Fórumon Varga Judit is utalt rá: nem kíván Magyarország kilépni az Európai Unióból. Nemhogy nem lépünk ki, hanem úgy tűnik, hogy elkezdtük mi alakítani az Európai Unió politikáját több kérdésben is.

- Magam is azt tartottam mindig, hogy Európa mi vagyunk, nincs honnan kilépnünk, nincs honnan elmennünk. Mi itt élünk, Európa mi is vagyunk, vegyék tudomásul a balliberálisok

- kezdte a beszélgetését Gajdics Ottó a műsorvezetői székből.

Bencsik András a Demokrata főszerkesztője rámutatott: már egyre több országban építenek kerítést és markánsabban védekeznek a most már elviselhetetlenül beáramló migánsok ellen.

- Eljutottunk arra a pontra, hogy Európa tudomásul veszi, hogy a magyar minta a jó minta. Ami pedig az unióból való kilépést, vagy nem kilépést illeti, nem az a kérdés, hogy Magyarország kilép-e vagy nem, kicsukják-e vagy nem, hanem a kérdés az, hogy az Európai Unióval mi lesz a jövőben. Megpróbál-e egy értelmes szövetségként működni, vagy egy rögeszmének, az Európai Egyesült Államok rögeszméjének odavetik Európa egy részét.

Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főmunkatársa úgy látja, hogy a történelem dübörög és újabb kérdéseket tesz fel a világnak. A magyar kormány konzervatív módon talál válaszokat. Európa lassan megtanulja, hogy nem ideológiákat kell gyártani, hanem nyugodtan, fokozatosan és magunkat megvédve kell előre haladni, Magyarország pedig élen jár az új válaszok megtalálásában.

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője szerint mi nem új válaszokat találtunk, hanem teljesítettük mindazokat a vállalásokat, amiket az EU-ba belépve tettünk. Törvényekhez, jogszabályokhoz ragaszkodtunk. A szerződésekből az általunk megtett lépések következtek és valójában egész Európa ezt az álláspontot osztja.

- Folyik vita az EU jövőjéről, de szó sincs arról, hogy mi ki akarnánk lépni. Mi ragaszkodunk az EU-hoz, de ahhoz az Európai Unióhoz, amelybe beléptünk, amelyet a keresztény európaiság vezérel. Amelyben a nemzetek Európája van és nem Európai Egyesült Államok, amit Dobrev Klára és sok európai politikus akar.

 Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Sajtóklub: A magyar társadalom alkotmányos eszközökkel vágta pofán a baloldalt 2010-ben

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak. Házigazda: Bayer Zsolt 2021. október 18.

Sajtóklub: Karácsonyt a saját párttársai ennék meg reggelire, ha miniszterelnök lenne

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Bencsik Gábor és Néző László. Műsorvezető: Gajdics Ottó. 2021. október 11.

Sajtóklub: Súlytalan, értelmetlen az előválasztás, Karácsony Gergely nem lesz kormányfő

Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László voltak Bayer Zsolt műsorvezető vendégei a Sajtóklubban. 2021. október 04.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Venczel Vera

A színésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja, ahol emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, emellett számtalan magyar filmben szerepelt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!