2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sajtóklub

Sajtóklub: A számok és a valóság mást mutat, mint amit az ellenzék próbál előadni

Lehet-e segélyekkel kezelni a válságot? Többek között erre a kérdésre kereste a választ vendégeivel, Bencsik Andrással, Gajdics Ottóval és Néző Lászlóval Bayer Zsolt a HírTV Sajtóklub című műsorában.

  • Sajtóklub: A számok és a valóság mást mutat, mint amit az ellenzék próbál előadni

Kezdetét vette a parlament tavaszi ülészaka. Volt egy higgadt, konkrét miniszterelnöki értékelő, amelyet az ellenzékiek őrjöngése – vezette fel a műsor első témáját Bayer Zsolt. A műsorvezető kitért arra is, hogy a baloldaliak padsoraiból azt is felhánytorgatták, hogy nemrégiben mintegy 80 ezer ember veszítette el a TAJ-számát, mert nem fizette rendesen a TB-t. Pedig erre is volt ésszerű magyarázat. Majd Bayer felidézte Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a mondatát is a gazdaság újraindításához kapcsolódóan, hogy a kormány a munkahelyteremtésben hisz. Majd hozzátette, hogy ezzel szemben az ellenzék pedig még mindig a segélyekben látja a megoldást. Ezt követően azt a kérdést tette fel a jelenlévőknek, hogy van-e létjogosultsága annak, hogy segélyekkel kezeljük a kialakult válságot.

Bencsik András minderre úgy reagált, hogy alapigazság még napjainkban is, hogy

nem halat kell adni, hanem hálót.

A Demokrata főszerkesztője szerint az a legnagyobb segítség, hogyha hozzájuttatjuk a nehéz helyzetben lévőket ahhoz, hogy saját erejükből kiverekedjék magukat a szegény sorukból. Majd a gazdaság élénkítését és újraindítását célzó intézkedések közül Bencsik kiemelte a 25 év alattiak SZJA-mentességét. A főszerkesztő szerint ez hihetetlen nagy segítséget fog jelenteni azoknak a fiataloknak, akik a középiskola elvégzése után, szakmát szerezve elhelyezkednek a munkaerőpiacon.

Gajdics Ottó szerint a baloldal válságkezeléséből már megjöttünk. Ezeket a „dumákat” csak azoknak tudják eladni, akik most kezdenek érdeklődni a közélet történései iránt. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője kiemelte, hogy

aki kicsit is élt baloldali kormányzás alatt Magyarországon, az jól tudja, hogy az ellenzék miként osztja a segélyeket.

(…) Gajdics hozzátette, hogyha létezik is jó, segélyezésen alapuló válságkezelés, ez az álbaloldal amint lehetősége nyílna rá, hosszú listát készítene arról, hogy kiknek nem jár a segély. Majd arról is szólt, hogy

az ellenzék attól is retteg, hogyha valóban bepörög még idén újra a gazdaság a kormány intézkedéseinek hatására, akkor mehet a levesbe az ellenzéki összefogás mindenestül.

Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője egyetértett Gajdics Ottóval, és hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz helyzetben van a baloldal. Néző aláhúzta, hogy

a számok, a realitás és a valóság mást mutatnak, mint amit az ellenzék próbál előadni. Elég csak a hazai GDP csökkenését összevetni más EU tagországokéval. (…) Ez is azt mutatja, hogy jó irányba halad a magyar gazdaság

– húzta alá a főszerkesztő.

A műsor hátralévő részében foglalkoztak Gyurcsány Ferenc szombati évértékelőjével, majd arra is igyekeztek választ találni, hogy miért kellet Biden-nek végigvinni a Trump elleni eljárást.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Sajtóklub: Zöldek tüntetnek a Zöldek ellen Németországban

Sajtóklub: Zöldek tüntetnek a Zöldek ellen Németországban

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2023. január 22.
Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Sajtóklub: Az Erasmus-üggyel elérkeztünk a Rubiconhoz

Nem ad pénzt a modellválltó magyar egyetemeknek az Európai Unió az Erasmus+ program keretén belül. Kétségtelenül ez volt a hét egyik legjelentősebb híre, ami ki is verte a biztosítékot a Sajtóklub újságíróinál. 2023. január 15.
Sajtóklub: Putyin fegyverszünetet hirdetett az ortodox karácsony idejére

Sajtóklub: Putyin fegyverszünetet hirdetett az ortodox karácsony idejére

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, Néző László és Gajdics Ottó voltak. Műsorvezető: Bayer Zsolt. 2023. január 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub: Miért pont most robbant ki a Katar-gate?

Sajtóklub: Miért pont most robbant ki a Katar-gate?

Tovább gyűrűzik a Katar-gate, egyre több európai parlamenti képviselőről derül ki, hogy köze lehet a korrupciós botrányhoz. Na, de miért épp kofferben állt a pénz? És kinek az érdeke lehetett, hogy minderre most derüljön fény? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ a Sajtóklub újságírói a vasárnapi adásban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!