2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Sajtóklub: A liberális politikusok rosszul lesznek a nemzet szó hallattán

2021. január 18., hétfő 21:55

A Vera Jourová vezette Európai Bizottság elkaszálta a Minority Safe Pack ügyét, annak ellenére, hogy szabályosan hét országból, több, mint 1 millió 1 százezer aláírás összegyűlt és be lett adva. Azt mondták ebben az ügyben nincs hatáskörük, mert a nemzeti kisebbségek ügye tagállami hatáskör, valamint szerintük már tökéletesen szabályozva van a kisebbségek ügye az Unióban és megannyi jogszabály védi őket, így nincs szükség semmiféle újabb szabályozásra.

„Nem szeretnék Vera Jourová felmenőivel foglalkozni... Azt mondom, hogy ha csak a magyarokról lenne szó és arról, hogy a Kárpát-medencében a határokon kívülre szakadt magyarság sorsa megoldást követel, mert nincsenek tisztességesen képviselve az érdekeik, ez önmagában is elég lenne! De pontosan tudjuk, hogy számos olyan kisebbség él Európában, aki a határok ide-oda mozgatása folytán nem ott lakik, ahol laknia kellene vagy szeretne és ezeknek a képviselete kétség kívül kényes, de szükséges feladat”

- vélekedett Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

„Ott élnek ezek az emberek, ahol szeretnének, csak nem oda tartoznak és ez egy nagyon fontos dolog! Hallottam én már Európai Uniós képviselő szájából olyan elmebeteg hozzáállást, hogy ha annyira nem érzik ott jól magukat azok a székely magyarok Erdélyben, akkor minek mentek oda… Innen indul a történet. Szomorú, hogy egy ilyen fontos dolognak a megítélését arra a Jourovára bízták, akinek persze van tapasztalata és van tudása arról, hogy miről szól a kezdeményezés, de lehet éppen ezért akadályozza”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a SzabadFöld főszerkesztője, aki szerint látni kell, hogy az európai liberális politika ideges lesz attól a szótól, hogy nemzet és úgy tartják, hogy az, aki etnikai alapon határozza meg a saját identitását az potenciális tömeggyilkos.

„Én úgy látom, hogy az Európai Unió sosem tudott mit kezdeni a nemzeti kisebbségekkel és a szőr is felállt a hátukon mindig mikor szó volt arról. Azt, hogy ennek milyen történelmi okai vannak, talán hagyjuk is. Messzebbről megközelítve az, hogy van-e alapvetőbb emberi jog, mint a kisebbségek azon joga, hogy az anyanyelvükön beszéljenek, tanuljanak, színházba járjanak, filmet nézzenek… Tehát az anyanyelvhez való jog az olyan emberi jog, amit az európai intézmények állandóan felhánytorgatnak mindenkinek, ha homoszexuálisról, vagy bármiféle szexuális vagy egyéb kisebbségekről van szó”

- fogalmazott a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László. Szerinte a szexuális hovatartozáshoz való jog alacsonyabb rendű, mint az anyanyelvhez való jog

Teljes adás:

HírTV