2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sajtóklub

Sajtóklub: A liberális politikusok rosszul lesznek a nemzet szó hallattán

A Vera Jourová vezette Európai Bizottság elkaszálta a Minority Safe Pack ügyét, annak ellenére, hogy szabályosan hét országból, több, mint 1 millió 1 százezer aláírás összegyűlt és be lett adva. Azt mondták ebben az ügyben nincs hatáskörük, mert a nemzeti kisebbségek ügye tagállami hatáskör, valamint szerintük már tökéletesen szabályozva van a kisebbségek ügye az Unióban és megannyi jogszabály védi őket, így nincs szükség semmiféle újabb szabályozásra.

  • Sajtóklub: A liberális politikusok rosszul lesznek a nemzet szó hallattán

„Nem szeretnék Vera Jourová felmenőivel foglalkozni... Azt mondom, hogy ha csak a magyarokról lenne szó és arról, hogy a Kárpát-medencében a határokon kívülre szakadt magyarság sorsa megoldást követel, mert nincsenek tisztességesen képviselve az érdekeik, ez önmagában is elég lenne! De pontosan tudjuk, hogy számos olyan kisebbség él Európában, aki a határok ide-oda mozgatása folytán nem ott lakik, ahol laknia kellene vagy szeretne és ezeknek a képviselete kétség kívül kényes, de szükséges feladat”

- vélekedett Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője.

„Ott élnek ezek az emberek, ahol szeretnének, csak nem oda tartoznak és ez egy nagyon fontos dolog! Hallottam én már Európai Uniós képviselő szájából olyan elmebeteg hozzáállást, hogy ha annyira nem érzik ott jól magukat azok a székely magyarok Erdélyben, akkor minek mentek oda… Innen indul a történet. Szomorú, hogy egy ilyen fontos dolognak a megítélését arra a Jourovára bízták, akinek persze van tapasztalata és van tudása arról, hogy miről szól a kezdeményezés, de lehet éppen ezért akadályozza”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a SzabadFöld főszerkesztője, aki szerint látni kell, hogy az európai liberális politika ideges lesz attól a szótól, hogy nemzet és úgy tartják, hogy az, aki etnikai alapon határozza meg a saját identitását az potenciális tömeggyilkos.

„Én úgy látom, hogy az Európai Unió sosem tudott mit kezdeni a nemzeti kisebbségekkel és a szőr is felállt a hátukon mindig mikor szó volt arról. Azt, hogy ennek milyen történelmi okai vannak, talán hagyjuk is. Messzebbről megközelítve az, hogy van-e alapvetőbb emberi jog, mint a kisebbségek azon joga, hogy az anyanyelvükön beszéljenek, tanuljanak, színházba járjanak, filmet nézzenek… Tehát az anyanyelvhez való jog az olyan emberi jog, amit az európai intézmények állandóan felhánytorgatnak mindenkinek, ha homoszexuálisról, vagy bármiféle szexuális vagy egyéb kisebbségekről van szó”

- fogalmazott a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője, Néző László. Szerinte a szexuális hovatartozáshoz való jog alacsonyabb rendű, mint az anyanyelvhez való jog

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Sajtóklub - Brüsszel szült egy szörnyszülöttet + videó

Az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. A paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni. A hírről a Sajtóklub vendégei is véleményt mondtak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!