2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sajtóklub

Sajtóklub: A liberálisok minden változás kerékkötői

A Sajtóklub vendégei Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője.

  • Sajtóklub: A liberálisok minden változás kerékkötői

Színház és Filmművészeti Egyetem és mindaz, ami ezzel jár. Tegnap élőláncnak voltunk tanúi, mely elért a Vas utcától egészen a Parlamentig. Fesztiválhangulat, meghatottság, boldogság, szabadság. „Szabadság te szülj nekem rendet!” Kivonult mindenki, akinek ki kellett vonulni, voltak nyolcezren, mások szerint tízezren. Fantasztikus. Ma pedig tanítani kellene, mert ma kezdődött a tanév ott is, de nincs tanév és nincs tanítás. Lesz ebben a félévben oktatás? – tette fel a kérdést Bayer Zsolt, műsorvezető.

Jó kérdés. Azt hiszem, hogy egyelőre fontosabb az, hogy megpróbálni ebből a tüntetésből valami olyasmit kiprovokálni, ami újabb és újabb tüntetéseket szül (…) a diákokat zseniálisan lehet manipulálni, imádnak tiltakozni, hisznek a szabadságban, szeretik a füvet és az egyéb élvezeti szereket, tehát kiváló alanyai annak, hogy a mindenkori igazságtalanság, bármi is legyen az, ellenség legyen. Elvileg bele lehet őket ugrasztani abba, hogy akár félévig ne legyen tanítás amennyiben rágyúr az egyesült ellenzék (…) A nagy kérdés, hogy lesz-e egy újabb őszi szezon, amely akár az év végéig is eltart és egyik tüntetés a másikba esik. Emlékeztek a netadó elleni tüntetésre, amelyet a migránsok érkezése söpört el és Andre Goodfriend bukását hozta el, aki a háttérből ezt vezényelte. Én látok rá esélyt, hogy ebből megpróbálnak valami ilyesmit összehozni, de megint csak azt kell mondjam, hogy Magyarország egy baromi erős demokrácia és erős gazdaság, reménykedek abban, hogy nem tudják megrogyasztani a magyar jogállamiságot

-          mondta Bencsik András.

Folytatva ezt a gondolatmenetet, hogy amikor Hadházy Ákos, Kunhalmi Ágnes és maga Gyurcsány Ferenc odaáll emellé a mozgalom mellé, hogy free SZFE, akkor az emberben óhatatlanul fölmerül az a gyanú, hogy szó sincs arról, hogy milyen színészeket és rendezőket képeznek Magyarországon, hogy milyen tulajdonosi struktúrában a leghatékonyabb az egyetem, itt egész másról van szó, amit nagyon egyszerűen össze is tudnak foglalni. A mérhetetlen, minősíthetetlen és olthatatlan Orbán-fóbia, Fidesz-gyűlölet. Ez munkál az élőláncban is jól láthatóan (…) Ezek a színészpalánták nem nagyon számíthatnak arra, hogy majd világszínvonalú előadásokban világhírnévre tehetnének szert, olyannyira nem, hogy gyakorlatilag a magyar közönség is alig-alig ismeri őket és alig lehet őket olyan helyzetben látni, amire azt lehet mondani, hogy emlékezetes, hogy ez megváltoztatható-e, hogy jót tesz-e ennek az egyetemnek, hogy a liberális kánon mellé esetleg bekéreckedhetne a nemzeti konzervatív színjátszásról alkotott elképzelések sorozata is, na ez már kiverte a biztosítékot. Ami a legfájóbb nekem, hogy megint azok vádaskodnak kirekesztéssel, az egyetemi autonómia megsértésével, akik azt nem bírják elviselni, hogy rajtuk kívül meg az ő gondolataikon kívül más is legyen ezen az egyetemen. Nagyon át kellene itt gondolni nagyon sok mindent, de tartok tőle, hogy ezek a diákok meg az őket mozgató politika erre nem lesz hajlandó az idén

-          mondta Gajdics Ottó.

Hogy lesz-e tanítás? Ha az őket mozgató háttérembereken múlik valószínűleg nem, mert az az érdekük nyilván, hogy ez sokáig fennmaradjon, forró ősz legyen találtak egy olyan témát, amiről azt hiszik, hogy egy egész társadalmat megmozgató dolog, az a rossz hírem, hogy nem (…) Ez egy népszerű téma, színészek, rendezők, értelmiségiek felvonulgatnak, tüntetnek és azt gondolják ebből lehet forró őszt csinálni. Nem lehet és a legtöbbet önmaguknak ártanak ezek a diákok és tanárok mert ez a félév elúszik, aki blokád alá vonja az egyetemet az rájön, hogy nem fogja megkapni a fizetését vagy a juttatásait (…) A múltkor olvastam, hogy a CEU szenátusa is tiltakozott az egyetemen történtek miatt, illetve a CEU-tól az egyetemig vonultak a tüntetők. Na most a CEU nem létezik, a gonosz Orbán-kormány elűzte a CEU-t, tehát a nem létező CEU szenátusa a nem létező CEU-tól vonult oda, ami egy nagyon vicces történet (…) Itt az elmúlt tíz évben a liberálisok a legigazábban maradibbak, reakciósabbak, minden újdonságnak, minden változásnak a kerékkötői (…) Meggyőződésem, hogy ezek a diákoknak fogalmuk sincs, hogy miről szól ez az egész és fogalmuk sincs, hogy mi az egyetemi autonómia, mert, ha azt mondják, hogy az az autonómia, hogy mi megmondjuk, hogy ki tanítson, lehet, csak akkor csináljanak egy egyetemet, fizessék a tanárokat, fizessék a villányszámlat, az épületet és a többit, amíg nem ők fizetik, addig nem ők fogják megmondani, hogy ki tanítsa őket

-          tette hozzá Néző László.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - A szemünk láttára rúgták fel a demokráciát + videó

Sajtóklub - A szemünk láttára rúgták fel a demokráciát + videó

Nem választották meg az EP képviselői a Patrióták Európáért jelöltjeit EP-alelnöknek és leszavazták Szekeres Pál háznagyi jelöltségét is. Az Európai Parlament alakuló ülésén történtekről a Sajtóklub vendégei, Gajdics Ottó, Szilvay Gergely, Bencsik András és Szabó László is elmondták a véleményüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!