2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Radar

Radar - Ukrajna eleshet + videó

2024 február 24-én lesz a második évfordulója az orosz-ukrán háború kezdetének. Azóta hol az egyik hol a másik fél kerekedett az ellenfél fölé. Azonban elemzők szerint az eltelt két év állandósult háborús helyzete lassan felemésztette az ukránokat.

  • Radar - Ukrajna eleshet + videó

Tegnap 24 óra alatt 3 orosz rakéta csapódott az ukrán Harkiv területére. Nyolc ember vesztette életét, és a 9 sérült között gyerekek is vannak.

A városban azonnal nekiláttak a mentésnek, miközben a sokkos, sérült emberek keresik hozzátartozóikat a romok között. Nem könnyű azonban a holtak azonosítása sem.

A bombázások nem kímélték az Ukrán Nemzeti Jogtudományi Akadémia épületét sem.

Oroszország 2022. február 24.-én kezdte meg Ukrajna invázióját. Azóta nem először mért légicsapásokat civilekre és a polgári infrastruktúra ellen.

Csapások érték Kijevet is, és a déli Herszon régiót, amelyek állandó támadásnak voltak eddig is kitéve.

A frontvonalon komoly stratégiai változások mennek végbe. Ukrajna tudatosan kezdte el támadni az Oroszország olaj- és földgázexport központjait.

Átmenetileg le is állt a teherforgalom két kikötőben.

Ha a hadművelet sikerrel jár, akkor komoly dollár milliárdokkal rövidítik meg orosz ellenfelüket, de valószínűleg ez sem lesz elég ahhoz hogy megbénítsák az orosz hadsereget.

Közben az oroszok egy az egyben lemásolták a ukrán drón támadásokat, így hatékonyan szorítják vissza az ukránok támadásait. Az elemzők szerint úgy tűnik Ukrajna lassan elveszti a háborút, hiszen sem pénz, sem ember, sem katonák, sem fegyverek nem vagy csak csekély mennyiségben áll a rendelkezésükre. 

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Megnyíltak az ajtók a magyar rákgyógyításban, amikor együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont Nemzeti Laboratóriumainak együttműködése. A cél, hogy a magyar emberek számára új diagnosztikai és terápiás lehetőségeket teremtsenek az onkológiában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!