2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Radar

Radar - Terepfutó világbajnokságra készül a fiatal atléta

Egy fiatal soproni atléta is ott lesz a hétvégi terepfutó világbajnokságon Franciaországban.

  • Radar - Terepfutó világbajnokságra készül a fiatal atléta

Dolmány Emma két évvel ezelőtt lett hegyi futó bajnok az U16-os korosztályban, idén már az U18-as korosztályban versenyzett és korhátrányosként bronzérmmel zárta a bajnokságot. Ez a siker a világbajnokságra való kvalifikációt jelentette a 16 éves fiatalnak, aki a francia Annecy városában május 27-én a legjobbakkal versenyezhet.

Az elindulás előtti napokban forgattunk Dolmány Emmával, a többszörös magyar bajnok hegyi futóval, aki épp a világbajnokságra gyakorol, most épp egy benti térben.

Edzője, Némethné Csordós Rita – ahogy a lányok hívják Rita néni – még az utolsó pillanatokban is foglalkozik a lánnyal. Épp azt meséli nekünk, hogy milyen pozitív tulajdonságok juttatták őt a legjobbak közé.

A Soproni Parkerdő remek helyszín a gyakorlásra, meséli Emma edzője, akivel már hetek óta a világversenyre készülnek.

Az edzéseinknek nagy részét azóta, a Soproni parkerdőben töltjük. Az erdő adta változatos környezetben sokkal könnyebbek a monoton, hosszú futások – meséli Emma. 

A versenyről már sok mindent tud, de még nem eleget, meséli. Nagy kíváncsisággal indul útnak.

Dolmány Emmának május 27-én, szombaton szoríthatunk a franciaországi világversenyen, ahol a sportág legjobbjaival méri majd össze a tudását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!