2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Radar

Radar - Terepfutó világbajnokságra készül a fiatal atléta

Egy fiatal soproni atléta is ott lesz a hétvégi terepfutó világbajnokságon Franciaországban.

  • Radar - Terepfutó világbajnokságra készül a fiatal atléta

Dolmány Emma két évvel ezelőtt lett hegyi futó bajnok az U16-os korosztályban, idén már az U18-as korosztályban versenyzett és korhátrányosként bronzérmmel zárta a bajnokságot. Ez a siker a világbajnokságra való kvalifikációt jelentette a 16 éves fiatalnak, aki a francia Annecy városában május 27-én a legjobbakkal versenyezhet.

Az elindulás előtti napokban forgattunk Dolmány Emmával, a többszörös magyar bajnok hegyi futóval, aki épp a világbajnokságra gyakorol, most épp egy benti térben.

Edzője, Némethné Csordós Rita – ahogy a lányok hívják Rita néni – még az utolsó pillanatokban is foglalkozik a lánnyal. Épp azt meséli nekünk, hogy milyen pozitív tulajdonságok juttatták őt a legjobbak közé.

A Soproni Parkerdő remek helyszín a gyakorlásra, meséli Emma edzője, akivel már hetek óta a világversenyre készülnek.

Az edzéseinknek nagy részét azóta, a Soproni parkerdőben töltjük. Az erdő adta változatos környezetben sokkal könnyebbek a monoton, hosszú futások – meséli Emma. 

A versenyről már sok mindent tud, de még nem eleget, meséli. Nagy kíváncsisággal indul útnak.

Dolmány Emmának május 27-én, szombaton szoríthatunk a franciaországi világversenyen, ahol a sportág legjobbjaival méri majd össze a tudását.

További epizódok

Radar - Laboratóriumban termesztett, ehető húsok

Radar - Laboratóriumban termesztett, ehető húsok

A tudományos fantasztikus filmekben már mindent láttunk. Gépek által előállított élelmiszert is. 2023. június 08.
Radar - Füstbe borult New York a kanadai erdőtüzek miatt

Radar - Füstbe borult New York a kanadai erdőtüzek miatt

A hatalmas kanadai tüzek az Egyesült Államok déli részét veszélyeztetik. A mérgező füst már New Yorkig is eljutott. A levegő minősége azonnali és hosszú távú egészségügyi kockázatokat rejt magában. 2023. június 08.
Radar - Eper minden mennyiségben

Radar - Eper minden mennyiségben

Kiváló az idei epertermés – a mennyiséggel és a minőséggel is elégedettek a gazdák, hiszen idén a fagy nem okozott károkat, bár a sok eső és a hűvös idő miatt a szokottnál később érik a gyümölcs és a penészedés is okozott némi kárt a szezon elején. 2023. június 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Népszerű az Ovikert program

Radar - Népszerű az Ovikert program

Stiller Tamás szerint nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek egészséges életmódra nevelését, ezért több mint 10 éve elindította az Ovikert programot, melynek keretében zöldséget és gyümölcsöt termeszteni tanítja a csöppségeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!