2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Radar

Radar - Sétálóutcát csináltak a határból

Az Ágfalva és Somfalva közötti útszakaszon az osztrák polgármester sétalóutcát alakitatott ki, közvetlenül a határon az elmúlt hónapokban. A március óta lezárt határt időközben süllyedő oszlopokkal szerelték fel. Július 3-tól a határ ismét nyitva van, de áthajtani csak engedéllyel lehet, amely két évre 160 euróba kerül, ebből 140 euró levásárolható, de csak az osztrák oldalon.

  • Radar - Sétálóutcát csináltak a határból

Március 1-től zárták le az Ágfalva Somfalva közötti határszakaszt útjavítási munkálatokra hivatkozva, azóta az itt átkelő autósok nem tudják használni a kishatárt. Most az aszfaltból kiálló oszlopok messziről jelzik: állj, ne tovább! Határátkelés csak matricával.

A határátkelőt rendszeresen használóknak több problémájuk is van az új rendszerrel és a formanyomtatvánnyal, amit ki kell az igénylésnél tölteni.

Elméletileg csak Ágfalva és Somfalva, valamint a szomszédos Darufalva, Sopronkertes és Lépesfalva lakói kaphatják meg a különleges engedélyt.

„Három hónapot jelentettek be hivatalosan, ez a sajtóban is megjelent: március, április, május. Május végéntől már működnie kéne. Most vagyunk július 4-én és semmi nem működik. Annyit látunk természetesen, hogy mondjuk a három és fél tonnás úton 20 tonnás traktorok közlekedhetnek, mert ők valahogy hozzá jutottak ahhoz, hogy leeresztettrék nekik a pollereket és át tudtak menni, ilyen óriási bálákkal”

- mondte el stábunknak egy férfi.

Sokan csatlakoztak a véleményhez, megerősítve, hogy a sorompós megoldás diszkriminatív. Hiába adják be a kérvényt, a hivatalban senki nem tudta megmondani nekik, mikorra bírálják azt el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!