2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Radar

Radar - Oroszország tovább támadja a kritikusan fontos ukrán energetikai létesítményeket

Oroszország ismét ukrán energetikai létesítményeket támadott és több fronton aktív.

  • Radar - Oroszország tovább támadja a kritikusan fontos ukrán energetikai létesítményeket

 Bár egyelőre nincs egységes álláspont, megkezdődhetnek a tárgyalások vadászgépek átadásáról Ukrajnának. Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő szerint pedig Volodimir Zelenszkij a felelős a háború kirobbanásáért. 

Oroszország nagy erejű csapást mért az ukrán hadiipari komplexum kritikusan fontos energetikai létesítményeire - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium. Az ukrán fegyveres erők szerint Oroszország több mint 100 rakétát lőtt ki, melyből 61 cirkálórakétát sikerült megsemmisíteniük.

Oroszország közben tovább támadja Herszont. Csak tegnap 20 alkalommal lőtték ezt a területet. Bahmutban pedig tűz alá került egy éppen ott forgató német stáb is. Az újságíróknak sikerült fedezékbe menekülniük.

Az Ukrajnának fegyvereket szállító nyugati országok eddig elutasították, hogy vadászgépeket, vagy olyan nagy hatótávolságú fegyvereket küldjenek, amelyek képesek lennének Oroszország belsejében csapást mérni. Szlovákia most viszont megkezdheti a tárgyalásokat a MIG-29-es repülők szállításáról, miután Kijev hivatalosan is kérte a légi járműveket. Szlovákia keleten határos Ukrajnával, és a közel egy éve tartó háború során a harcok elől menekülő lakosok egyik belépési pontja volt. Pozsony fegyverekkel és egyéb segélyekkel is támogatta Kijevet, a NATO pedig fokozza szlovákiai jelenlétét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar  – Gyere be a műtőbe! + videó

Radar – Gyere be a műtőbe! + videó

A fenti című programmal szeretnék országszerte felhívni a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!