2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Radar

Radar - Nyugdíjas éveit tölti Symba, a világhírű magyar mentőkutya

A világ több pontján vett részt bevetéseken, rengeteg ember köszönheti neki az életét, és aktív korában, rajta kívül csak öt ilyen magasan kvalifikált mentőkutya volt a világon. Megmutatjuk, hogy telnek most Symba napjai.

  • Radar - Nyugdíjas éveit tölti Symba, a világhírű magyar mentőkutya

A 13 éves belga juhász két évvel ezelőtt ment nyugdíjba. Visszavonulásáig folyamatosan dolgozott, többi között a rendőrségnek is. Különböző bűncselekmények megoldásában kérték a segítségét. Symba nemcsak élő személyeket talált meg, hanem a már nem élőket is, akiket gyilkosaik örökre el akartak tüntetni.

Symba fénykorában mindössze öt olyan kutya volt a világon, akik romkutatásból és területvizsgálatból is rendelkeztek mestervizsgával. Symba pedig egyedüli magyar kutyaként közéjük tartozott.

Ő az a kutya, aki igen komoly mancsnyomot hagyott a mentőkutyák történetében, hiszen gyakorlatilag mindent elért szakmailag, amit egy hozzá hasonló négylábú elérhetett.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Radar – A világ legnagyobb divatikonjai csodálják a magyar lány terveit + fotó

Egy különleges hölgyet mutatok be önöknek. Valakit, aki a rendszerváltás előtt nagyot álmodott. Fogta a hátizsákját, és elindult Olaszországba nyelvet tanulni - aztán egészen másként alakult az élete. Felvételt nyert Milánóban az egyik leghíresebb divattervező főiskolára, és rövid idő múlva már a legnagyobbakkal dolgozott - úgy, hogy pontosan nem is tudta, mekkora divatikonok ők, hiszen a szocialista Magyarországon nem ismerhette senki a hatalmas nyugati divatmárkákat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!