2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia

Következik:

Radar 00:05

Radar

Radar - Nógrádi: A III. világháború atomháború lesz

A háború kitörése óta első alkalommal tárgyalt Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a két fél álláspontja nem közeledett egymáshoz. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Napindító című műsorunkban azt mondta, így egyre távolabb kerülünk a békétől, és egyre közelebb egy esetleges harmadik világháborúhoz.

  • Radar - Nógrádi: A III. világháború atomháború lesz

Nógrádi György szerint taktikai atomfegyvert, vagyis ami kis területet érint, nem fog bevetni egyik fél sem. A cél és mindenki érdeke a sokkal nagyobb pusztítást végző hadászati atomfegyver bevetésének elkerülése.

A ma reggeli órákban Ukrajna közzétette a legfrissebb jelentését az általuk feljegyzett orosz veszteséglistáról. Azt állítják, hogy több mint, 150 000 orosz katona halt meg, és majdnem 7000 páncélozott járművet semmisítettek meg.

A független források nem tudták ellenőrizni az állításokat.

A frontvonalak tekintetében Bahmut továbbra is az aktív harcok helyszíne. Az orosz hadsereg folyamatos támadás alatt tartja a várost. Az ukránok nehezen, de eddig kitartottak a romok között lévő állásaikban.

A mentőcsapatok, és az önkéntesek bejutása a városba szinte lehetetlen, mivel az oroszok teljesen körbe zárták. A napokban, egyre terjed a hír, hogy az ukrán erők már a kivonuláson gondolkodnak, a nyugati fegyver szállítmányok ellenére is.

Oroszország szerint Bahmut elfoglalása megnyitná az utat az Oroszországgal határos, stratégiai fontosságú donbászi ipari régió többi részének teljes ellenőrzése előtt, míg az Ukránok szerint Bahmut korlátozott stratégiai értékkel bír, de számukra mégis komoly csapást jelentene elvesztése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!