2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Radar

Radar - Lassan halad az ellentámadás

Egy hónapja tart az ukrán ellentámadás, és bár a tervezettnél lassabban halad előre, nagy eredményekre számítanak. Erőteljesen fogynak az ukrán tartalékok, Oroszországnak pedig 1000 kilométert kell megvédenie. Az Egyesült Államok pedig kazettás bombákkal segítene, hogy megtörténjen a várt áttörés az ország dél-keleti részén.

  • Radar - Lassan halad az ellentámadás

Vlagyimir Putyin orosz elnök június 9-én közölte, hogy Ukrajna nagyszabású offenzívát indított az orosz hadsereg ellen.

Az Ukrán Fegyveres Erők által június 13-án közzétett videófelvételen tengerészgyalogosok egy csoportja látható, amint bevonulnak egy Donyeck megyei faluba, és azt hirdetik, hogy felszabadították az orosz erők alól.

Ezt követően több falu felszabadításáról is felvételeket tettek közzé internetes felületeken.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint eközben óriási veszteségeket szenvedett az ukrán sereg, ezen a felvételen német gyártmányú Leopard harckocsik és amerikai gyártmányú Bradley harcjárművek láthatók orosz kézen.

Az Egyesült Államok és más szövetségesek hónapokon át építettek Ukrajnának egy úgynevezett "acélhegyet" fegyverekből, és kiképezték az ukrán erőket a kombinált fegyverkezési technikákra.

Azonban Oroszország is hónapokat töltött azzal, hogy védelmi állásokat ásott ki, aknákkal vette körül őket, és erősen felfegyverzett erődítményeket épített, amelyek lassúvá és véressé tették az előrenyomulást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!