2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

Radar - Kijev 120-140 nehézpáncélosra számít az első segélyhullámban

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban a szövetségeseitől - jelentette ki az ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

  • Radar - Kijev 120-140 nehézpáncélosra számít az első segélyhullámban

Az ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy érkeznek német Leopard 2-es, a brit Challenger 2-es és amerikai M1 Abrams típusú tankok, de nagyon számít a francia Leclerc-re is.

A külügyminiszter kijelentette, 120-140 modern harckocsit kell kapnia Ukrajnának az első segélyhullámban.

Már úton vannak az Ukrajnának ígért Bradley tipusú páncélozott gyalogsági harcjárművek, 60 hadieszköz került fel a szállítóhajóra Dél-Karolina partjainál.

Sajtójelentések szerint Spanyolország 4-6 Leopard tankot tervez küldeni Ukrajnába. Görögország azonban nem ad át Leopard kettes harckocsikat Kijevnek, mert szüksége van az összesre.

Miután a nehézpáncélosok kérdéséről döntés született Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal vadászrepülőgépek átadását is kérte a nyugati támogatóktól.

Joe Biden határozottan kijelentette, hogy nem szállítanak F-16-os vadászgépeket Ukrajnának, és

Lengyelország is jelezte, hogy nem tervez vadászgépeket adni Kijevnek.

Olaf Scholz német kancellár után Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter is elutasította hogy vadászgépeket küldjenek Ukrajnának.

A tankok kezelőszemélyzetének kiképzése folyamatosan zajlik. A kiképzőparancsnok azt mondta, hogy a két hónapos gyakorlat idejét szeretnék 5 hétre csökkenteni.

Eközben Magyarország folyamatosan segíti a háború elől menekülőket. Az ukrán-magyar határszakaszon 4311-en léptek be kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3825-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

 

További epizódok

Radar – Budapestre látogatnak a darts csillagai

Radar – Budapestre látogatnak a darts csillagai

Szeptember 22. és 24. között már harmadik alkalommal látogatnak Magyarországra a darts legnagyobb sztárjai. 2023. szeptember 20.
Radar – Balesettel indult az Oktoberfest, hárman kórházba kerültek

Radar – Balesettel indult az Oktoberfest, hárman kórházba kerültek

A hétvégén megnyitotta kapuit Németország legnagyobb sörfesztiválja, a müncheni Októberfest, ahová csaknem 6 millió embert várnak a szervezők. 2023. szeptember 20.
Radar – Magyarország legszebb birtoka

Radar – Magyarország legszebb birtoka

A szürkemarha-tenyésztés nagy hagyományokra tekint vissza a Hortobágy szélén fekvő Hajdúnánáson. A helyiek igyekeznek a hagyományok megőrzése mellett, a modern elvárásoknak is megfelelni. 2023. szeptember 20.

Legfrissebb híreink

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – A dízelár nyomában

Radar – A dízelár nyomában

Nehéz, vagy inkább csak fájdalmas lekövetni a dízel árának meredek emelkedését az utóbbi időben. A 60 százalékos áremelkedés hátterében pedig sokszor átláthatatlan folyamtok állnak. De mégis mi vezetett ehhez, és várható-e enyhülés?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!