2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Radar

Radar - Kijev 120-140 nehézpáncélosra számít az első segélyhullámban

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban a szövetségeseitől - jelentette ki az ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

  • Radar - Kijev 120-140 nehézpáncélosra számít az első segélyhullámban

Az ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy érkeznek német Leopard 2-es, a brit Challenger 2-es és amerikai M1 Abrams típusú tankok, de nagyon számít a francia Leclerc-re is.

A külügyminiszter kijelentette, 120-140 modern harckocsit kell kapnia Ukrajnának az első segélyhullámban.

Már úton vannak az Ukrajnának ígért Bradley tipusú páncélozott gyalogsági harcjárművek, 60 hadieszköz került fel a szállítóhajóra Dél-Karolina partjainál.

Sajtójelentések szerint Spanyolország 4-6 Leopard tankot tervez küldeni Ukrajnába. Görögország azonban nem ad át Leopard kettes harckocsikat Kijevnek, mert szüksége van az összesre.

Miután a nehézpáncélosok kérdéséről döntés született Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal vadászrepülőgépek átadását is kérte a nyugati támogatóktól.

Joe Biden határozottan kijelentette, hogy nem szállítanak F-16-os vadászgépeket Ukrajnának, és

Lengyelország is jelezte, hogy nem tervez vadászgépeket adni Kijevnek.

Olaf Scholz német kancellár után Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter is elutasította hogy vadászgépeket küldjenek Ukrajnának.

A tankok kezelőszemélyzetének kiképzése folyamatosan zajlik. A kiképzőparancsnok azt mondta, hogy a két hónapos gyakorlat idejét szeretnék 5 hétre csökkenteni.

Eközben Magyarország folyamatosan segíti a háború elől menekülőket. Az ukrán-magyar határszakaszon 4311-en léptek be kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3825-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!