2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Katar 10 ezer, a foci vb-n használt mobilházat küld a földrengés sújtotta területekre

A labdarúgó világbajnokságon ideiglenes szállásként funkcionált mobil konténerházakat ajánlotta fel Katar Szíria, valamint Törökország földrengés által sújtotta területeire. Az első szállítmány már meg is érkezett, de nem csak ezzel segít a közel-keleti ország. További humanitárius segélyeket is felajánlottak.

  • Radar - Katar 10 ezer, a foci vb-n használt mobilházat küld a földrengés sújtotta területekre

Tavaly év végén rendezték meg Katarban a labdarúgó világbajnokságot. A szálláshiány megoldására a többi közt mobil konténerházakat telepítettek a fővárost, Dohát körülvevő sivatag üres területeire a szurkolók számára.

Katar most ígéretet tett arra, hogy akár 10 000 mobilházat is adományoz ezekből a földrengés sújtotta törökországi és szíriai területek számára. A mobilházakat a földrengés miatt hajléktalanná váltak elhelyezésére fogják használni. Az első, 350 lakókocsiból álló szállítmányt előkészítették és már Törökországba is küldték. A katari világbajnokság szervezői egyébként mindig is azt tervezték, hogy eladományozzák ezeket a lakóegységeket.

A közel-keleti ország segélyszállító teherautói humanitárius csomagokat is vittek a földrengés sújtotta Szíriába. A többi közt orvosi ellátmányt, sátrakat és búzát adományoztak a Katari Jótékonysági Szervezet közreműködésével.

Mint ismert, 7.8-as erősségű rengések rázták meg Törökországot és Szíriát, a halottak száma pedig mára átlépte a 40 000 főt. A földrengés, amely a hatodik legtöbb halált okozó természeti katasztrófa ebben az évszázadban, százezreket tett hajléktalanná a tél közepén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!