2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar - Füstbe ment nyaralás

Sorra válnak a lángok martalékává népszerű nyaralóhelyek. De mi lesz azokkal a nyaralókkal, akik már befizették ezekre a helyekre az utazásaikat? Mi jár vissza és mekkora mértékben, ha úgy dönt az utazó, hogy inkább hazajön, vagy el sem utazik egy veszélyes területre?

  • Radar - Füstbe ment nyaralás

Napok óta tombolnak erdőtüzek Európában, népszerű nyaralóhelyek is a tűz martalékává váltak. A hatóságok elkeseredett küzdelmet folytatnak a mindent felemésztő lángokkal szemben többek között Rodoszon, Korfun, Dubrovnikban, Palermoban és La Palma szigetén is. De visszajár -e pénz azoknak a turistáknak akiknek füstbe ment a nyaralásuk?

Valamivel könnyebb a dolga van azoknak a turistáknak, akik utazási irodák szervezésében indultak vakációzni. Az iroda ugyanis köteles gondoskodni az utazókról, akik azonban egyénileg foglaltak repülőjegyet, szállást vagy transzfert kénytelenek minden szolgáltatóval egyénileg tárgyalni.

A kártérítés összege minden esetben a megkötött szerződéstől függ, tehát egyéni. De milyen esetben igényelhet kártérítést az utazó?

Ha a külügyminisztérium I-es biztonsági kategóriájú azaz utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorol egy térséget akkor lehetőség van visszaigényelni a befizetett nyaralás összegét az utazást szervező irodától. Görögországban jelenleg Korfu északi-keleti része, illetve Rodosz dél-keleti része is ilyen besorolás alá esik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!