2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar - Fogyasztóösztönző kampány indult a baromfihús fogyasztásáért

"Bárhol, bármikor, baromfi" címmel ösztönző kampányt indítottak a baromfihús fogyasztásának népszerűsítése érdekében.

  • Radar - Fogyasztóösztönző kampány indult a baromfihús fogyasztásáért

Az esemény célja, hogy minél több és minél változatosabb formában kerüljön csirke, pulyka, vagy akár kacsahús az asztalokra.

Magyarországon egyre népszerűbb a baromfihús fogyasztása. Az 1996-os év volt a fordulópont, amikor több baromfi került az asztalokra mint sertés. A népszerűsége pedig azóta is töretlen. Napjainkban körülbelül 40 kg-ot fogyasztunk egy főre vetítve, évente. Ebbe beletartozik a legnépszerűbb termék; a csirkehús, de a víziszárnyasok is.

A magyar állattenyésztésben a baromfi ágazat szerepel az első helyen - mondta Tarpataki Tamás, az agrárpiacért felelős helyettes államtitkár.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy globális szinten, tíz éves távlatban 15 százalékos baromfihús növekedési igényre van előrejelzés. Ez egyben éles versenyt is jelent, ezért van szükség ilyen agrármarketing akciókra.

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!