2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Radar

Radar - Észak-kínai leopárdok születtek Nyíregyházán

Észak-kínai leopárd hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A Sóstó Zoo nagymacska gyűjteménye eddig is párját ritkító volt, ugyanis csak tigrisből 4 alfajt mutat be a park, oroszlánból 2 színváltozatot, de megtalálható még a kertben a teljesség igénye nélkül gepárd, vagy éppen hópárduc is. Az észak-kínai leopárd kölykök születése azért is szenzáció, mert a természetben mindössze már csak 500 egyed él ebből az alfajból.

  • Radar - Észak-kínai leopárdok születtek Nyíregyházán

A Nyíregyházi Állatparkba az Európai Fajmegőrzési Program keretin belül érkeztek észak-kínai leopárdok. A 7 éves hím Németországból, míg a 3 éves nőstény állat egy francia állatkertből jött.

A kicsik 102 napnyi vemhesség után születtek meg és mivel most már 28 naposak eljött az ideje az orvosi vizsgálatnak.

Kiderült az is, hogy 1 hímmel és 2 nősténnyel gazdagodott a Sóstó ZOO nagymacska-állománya.

Igazi szenzáció a kicsik világrajövetele, hiszen összesen az egész világon 52 állatkert mutatja be ezt a különleges alfajt és az egész világon a természetben mindössze 500 egyed él belőle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!