2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Radar

Radar – A Magyar Cukrász Ipartestület 18. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt + videó

Kovács Alfréd váci cukrász Mákvirág fantázianevű alkotásával nyerte el a díjat, míg az Ország cukormentes tortája elismerést Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok „Zöld málna” kreációjukkal nyerték.

  • Radar – A Magyar Cukrász Ipartestület 18. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt + videó

Kovács Alfréd a pandémia idején sajátította el a cukrász szakma csínnyát-bínnyát. A váci cukrász nagyon szerencsésnek érzi magát, mert éppen cukrászdája megnyitására készítette el a Mákvirág fantázianevű alkotását, ami egybeesett a versenykiírással. Ezért benevezett.

 

Kovács Alfréd cukrász: "Ez a torta magunknak készült, ide a pultba, az üzlet megnyitására. Egy időben jött az ipartestület kiírása, versenykiírása is, és ugyanezek az alapanyagok benne voltak a Szuperfood kosárban. Úgyhogy gyakorlatilag egy az egyben be tudtam adni ezt a tortát, és utána indult a finomhangolás."

A zsűrinek csupán annyi észrevétele volt a formavilágot tekintve, hogy legyen figyelemfelkeltőbb, színesebb. 

Kovács Alfréd cukrász: "Hazafelé jövet itt Vác mellett volt egy hatalmas, pont egy virágzó mákföld, és ez egy lila színű volt, úgyhogy az nagyon megfogott. Rögtön ki is próbáltam a garázsból a fekete ribizlit, ami szintén egy lilás őszinte volt, mint ami a mákvirágnak a színe. Ez is egy véletlen egybeesés, hogy pont az az összetevő, ami alkotja a tortának a betétjét, az színezi meg a mákvirágot."

A Magyar Cukrász Ipartestület Szuperélelmiszer témakörben hirdette meg a versenyt, ezzel kívánják felhívni a figyelmet a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra.

A váci cukrász kedvenc összetevőiből készítette el ezt a mesebeli tortát, amiben gyermekkorunk meghatározó ízei köszönnek vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!