2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Közel 30 ország támogatása sem volt elég, hogy Ukrajna ne szenvedjen vereséget + videó

Nógrádi György, Vargha Márk és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Közel 30 ország támogatása sem volt elég, hogy Ukrajna ne szenvedjen vereséget + videó

"Gyakorlatilag az európai fegyvergyárak kiürültek. Az USA-nak más a helyzete, de már tárgyalnak a 2026-27-es fegyververszállításról, tehát nem áll jól a béke kérdése. (...) Egyet nem értek. Ha valaki ránéz a térképre és összehasonlítja Oroszországot és Ukrajnát, a gazdasági, a katonai potenciált... Ukrajna megkapta körülbelül 30 ország támogatását. Ez a 30 ország eddig nem volt elegendő nem csak ahhoz, hogy Ukrajna győzzön, hanem, hogy ne szenvedjen vereséget."

- fogalmazott Nógrádi Gyögry, biztonságpolitikai szakértő.

Ha Németország visszaküldi a migránsokat, azzal a magyar határvédelmet cselezheti ki?

"Fontos emlékezni, hogy a nagy lökéshullám az a német politika miatt érte el Európát. Ha kicsit távolabbról nézzük az egészet, akkor láthatjuk, hogy mégiscsak arról van szó és ez az aktualitása az egésznek, ha valakit megkérdezünk Magyarországon, hogy mi az Európai Unió legnagyobb találmánya, akkor egészen biztosan azt mondja, hogy szabadon lehet utazni ellenőrzés nélkül, a díjmentes telefonálás és a diákok szokták mondani az Erasmus programot, ami szintén egy fantasztikus dolog. (...) A külső határokat nem tudta az Unió megvédeni és most ott tartunk, hogy vissza kell vezetni a határellenőrzést."

- mondta Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!