2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Radar

Radar - A hálózat ereje

Gondolnák-e, hogy egy internetes kábel akár földrengés előrejelzésre is alkalmas lehet? Mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli hálózatokból egyre több adatot lehet megtudni. A barcelonai mobil világkongresszuson olyan technológiát mutattak stábunknak, amely forradalmasíthatja nem csak a geológia, hanem a navigáció jövőjét is.

  • Radar - A hálózat ereje

A jövőben lehet, hogy sokkal korábban és sokkal pontosabban előrejelezhető lesz egy törökországi földrengéshez hasonló esemény.

Az üvegszálas kábelek fényhullámok segítségével továbbítják az adatokat. Ezt kombinálják egy olyan mesterséges intelligencia megoldással, amivel az üvegszálban történő változásokat azonosítani és értékelni lehet.

Üvegszálas kommunikáció pedig az egész világon mindenhol van. Így tulajdonképpen exponenciálisan megnövelhető a megfigyelő helyek száma. Ezzel végeredményben sokkal pontosabban és adott esetben korábban megjósolhatóak az ilyen események.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Radar - Fillérekből nyaralás? Lehetséges! + videó

Sokszor lehet hallani, hogy manapság már akár fillérekből is el lehet jutni a tengerpartra, olcsón lehet repülőjegyre és szállásra is szert tenni. Erre a kérdésre kerestük a választ Kiss Róbert Richard turisztikai szakértővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!