2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Orbán Viktor – Európa nem hódolt be Soros Györgynek

„Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére” – írta Orbán Viktor reagálva Soros György publicisztikájára, amelyben a magyar és a lengyel sikert, valamint Angela Merkelt bírálta. Aztán, újabb mutyi az MSZP-ben, diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon Legény Zsolt. Gyurcsány Ferenc pedig úgy véli, az összellenzék lesöpörné a Fideszt. Ezek voltak a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának témái, a műsor vendégei Fodor Gábor és Lánczi Tamás voltak.

  • Plusz-mínusz: Orbán Viktor – Európa nem hódolt be Soros Györgynek

Gyakorlatilag arról szólt a történet, hogy ezeket hogyan lehet majd ráerőszakolni a segítségért cserébe a tagállamokra. És aki ezt nem fogadja el, az nem kap segítséget. Erről szólt a történet, nemes egyszerűséggel, és szerintem ez az, ami szembe megy a józan ésszel, és most azt sikerült elérnünk, hogy visszatértünk a józan ész szabályaihoz. Ezek a viták folytatódni fognak, mert a migrációs akciótervet nem vonták vissza, a 34 millió migránsnak továbbra is szavazati jogot akarnak adni, és lakást, és a gender-akciótervet is 100 milliószor látni fogjuk, ezekben majd harcolunk, de most a költségvetésen keresztül ezt nem tudják kizsarolni, és ez egy nagyon komoly eredmény.

- reagált Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az elmúlt napok eseményeire a Bayer show-ban.

Úgy látszik, hogy ez a megegyezés, ami megszületett Brüsszelben múlt hét csütörtökön, ez Soros Györgynek nagyon fáj, ennek újfent hangot is adott, bírálta Angela Merkelt is. Orbán Viktor sem hagyta ezt szó nélkül azt írta „Soros György krokodilkönnyeket hullat, ami szerény elégtételnek jó”. A miniszterelnök szerint a brüsszeli ülés valódi tétje az volt, ki fogja irányítani Európát a jövőben a tagállamok polgárai által megválasztott kormányok és a belőlük álló tanács vagy Sorosnak sikerül felépítenie egy új hatalmi struktúrát. Tehát akkor Soros György megbukott? – kérdezte Kis Kornélia, műsorvezető.

Nem Soros György irányítja Európát továbbra is szeretném leszögezni. Most publikált egy cikket, a cikkek körül önmagában is hajmeresztő, ami az elmúlt hetekben kiderült, mert ugye egyfelől a Project Syndicate-be írt valamit, arra a miniszterelnök reagált, kifejezetten udvariatlan és elfogadhatatlan dolog volt, hogy nem közölték a válaszát reakcióként. Most írt egy cikket, amiben azt mondta, hogy helytelenül járt el az unió (…) Ez a megállapodás siker a magyar kormánynak, siker Lengyelországnak és meg kell a kalapot emelni mind két ország előtt, mert harcolt, kitartott, küzdött (…) Ez csak egy eleme a történetnek, ma még nem látjuk a végeredményt (…)

-   mondta Fodor Gábor

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!