2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Orbán Viktor – A nyerő lapok a mi kezünkben vannak

A műsorban szó volt arról, hogy sikert ért el Magyarország és Lengyelország Brüsszelben, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő megállapodott Angela Merkellel, az európai uniós költségvetéssel kapcsolatos vitás kérdésekről, de szó lesz még arról, hogy Karácsony Gergely ismét a költségvetés miatt panaszkodik, már 2021-es túlélésről beszél a főpolgármester. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának Kósa András és Kovács András volt a vendége.

  • Plusz-mínusz: Orbán Viktor – A nyerő lapok a mi kezünkben vannak

Folyamatosan zajlanak a háttérmegbeszélések, ha látom, hogy különböző kiszivárgott dokumentumok és értelmezések már napvilágot láttak. Most csak annyit tudok mondani, hogy a holnapi tárgyalásokra a lehető legjobb állapotban készül a magyar delegáció, mi úgy érezzük, hogy a nyerő lapok a mi kezünkben vannak, reméljük, holnap szép napunk lesz.

-    mondta Orbán Viktor, miniszterelnök.

 

A kiszivárgott információk szerint a rendszerbe épített jogállamisági mechanizmust, amely a magyar és lengyel vétó oka volt, csak akkor indítják el, ha az adott tagország döntései sértik az EU pénzügyi érdekeit és nem lehet politikai célokra használni.  Hogy látjátok, ez egy elfogadható kompromisszum lenne? – kérdezte Kis Kornélia, műsorvezető.

A magyar és a lengyel fél számára mindenképp elfogadható, ahogy azt az érintett felek el is mondták, itt a további nagykérdés az, hogy láthatóan egyre több olyan hang van, főleg az északi országok részéről, akik változtatnának ezen a megállapodás tervezeten. Én úgy látom, hogy a magyar fél nagyjából egy hónapja ragaszkodik ehhez az állásponthoz, ami ebbe a tervezetbe most körvonalazódni látszik. Én úgy látom, ha valami változás lenne, ha valamelyik tagország – itt gondolok Hollandiára, Dániára – nem fognak ehhez hozzájárulni akkor valószínűleg nem lesz költségvetés belátható időn belül, a portugál elnökség alatt akkor valószínűleg újra neki futnak majd.

-  mondta Kovács András, az Origo újságírója.

Egyelőre még képlékeny a helyzet, nem szállt még fel a fehér füst. Azt gondolom abból kiindulva, hogy a német elnökség és az Európai Bizottság az információk szerint azért közösen bábáskodott efölött a megállapodás fölött azért azt gondolom, hogy jóval nagyobb az esély arra, hogy ebből egy megállapodás lesz, a júliusinál jobb megállapodás és legalább most úgy jönnek majd haza a felek Brüsszelből, hogy nem maradtak függőben ügyek (…)

-   mondta Kósa András, a Népszava újságírója.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!