2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Nem zárja ki soraiból az Európai Néppárt Deutsch Tamást

A Plusz-mínuszban is kikerülhetetlen téma volt, hogy nem zárja ki az Európai Néppárt Deutsch Tamást a soraiból, de szó lesz arról is, hogy Karácsony Gergely megkezdhette a Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársainak elbocsátását. Hadházy Ákos pedig megpróbált bejutni a szekszárdi kórház covid osztályára. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának Kósa András és Kovács András voltak a vendégei.

  • Plusz-mínusz: Nem zárja ki soraiból az Európai Néppárt Deutsch Tamást

Deutsch Tamás a döntés után azt mondta, hogy a Néppárt ellenfeleinek előzetes reményeivel ellentétben a tanácskozás nyugodt és józan hangnemben zajlott.

 

" A frakció vezetésnek a javaslata az az, hogy ne arról szülessen döntés, hogy bármely tagot, jelesül most engem kizárnának a néppárti frakcióból, tehát csalódást fog megint okozni majd sok baloldalinak, liberális elemzőnek, újságírónak a néppárti frakció, mert úgy tűnik nem születik döntés arról, hogy kizárnának a néppárti frakcióból."

-  Deutsch Tamás, a Fidesz EP képviselő.

 

Végül nem zárták ki, csak jogokat vontak el tőle, például nem szólalhat fel a pártcsalád nevében, ezen felül pedig azt sem engedélyezik számára, hogy tisztségeket töltsön be az EPP nevében. Mit jelent ez és mennyire tartjátok ezt egy következetes döntésnek? - tette fel a kérdést Kis Kornélia.

 

A Néppárt döntése azt mutatja, hogy továbbra is súlyos válságban van az egész pártcsalád, főleg a vezetés, amely jól láthatóan egy ilyen szituációban, amikor azt állítják, hogy őket nagyon megsértették nem képesek határozott döntést hozni, se pro, se kontra nem tudta ezt az ügyet eldönteni és egy ilyen klasszikus európai bürokratikus megoldással gyakorlatilag hozott is egy döntést meg nem is. Valószínűleg a feszültség a felek között továbbra is megmarad, láthatóan az egész Európai Néppárt nem tud mit kezdeni a helyzettel (…) A Néppárt abban érdekelt, hogy maradjon ez a status quo, jól láthatóan nagyon tartanak attól, ha a Fidesz távozna Orbán Viktor vezetésével egy a mostani széttagolt, Néppártól jobbra lévő erőket összegyűjtve sokkal határozottabb arcélt venne föl az az oldal és a 2024-es választásokon akár jóval nagyobb szeletet kihasítanának az Európai Parlamentből, mint amilyen most van.

-  mondta Kovács András.

(…) Egy abszolút komédia szerintem ez is, azzal, hogy Deutsch Tamást nem zárta ki Néppárt, de gyakorlatilag megfosztotta minden jogától azt leszámítva, hogy nyomogassa a gombot a néppárti frakcióban. Tudjuk róla, hogy egy igen ambíciózus és igen nagy teherbírású képviselő, aki egyébként számos ügynek volt a felelőse a Néppárton belül, nagyon kíváncsi lennék, hogy mennyire éli meg jól(…)

- mondta Kósa András

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!