2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Folytonosság látszik a V4-ek együttműködésében

Milyen eredményeket tudott felmutatni 2020-ban a közép-európai együttműködés, azaz a V4-ek és milyen jövőképe lehet a szövetségnek? Mennyire stabil a négyes és várható-e, hogy másokkal is szorosabbra fűzik a kapcsolatot? Illetve mire számíthat a régió, most, hogy megváltozott az amerikai vezetés? Ezekről beszélgetett a Plusz-mínusz karácsonyi adásában Trombitás Kristóf vendégeivel Nagy Attila Tibor politikai elemzővel és Nagy Ervinnel, a XXI. Század Intézet kutatójával.

  • Plusz-mínusz: Folytonosság látszik a V4-ek együttműködésében

A műsorvezető a felvezetőt követően elsőként arra volt kíváncsi hogyan értékelik vendégei a V4-ek munkáját?

„Úgy tűnik, hogy az a stabilitás, ami itthon megfigyelhető az valamilyen módon mégiscsak gravitálja a mellettünk lévő szomszédos országoknak a politikusait. Ezáltal ez a szövetség, kezd egy nagyobb volumenű összefogássá alakulni. (…) Ha a 2020-as évet nézzük, egy folytonosságot látok, egy olyan folytonosságot, ami már az elmúlt években elindult. (..) Közösen tudtunk fellépni az érdekeink megvédése érdekében”

– mondta Nagy Ervin.

„Ha visszatekintünk a kezdeti időszakra, azt láthatjuk, hogy igencsak megosztott volt ez a régió”

– tette hozzá a XXI. Század Intézet kutatója.

"Orbán Viktor politikája kormányfőként évek óta következetes volt abban, hogy nagy fontosságot tulajdonítson a V4 csoportnak. Nem is titkolja azon véleményét, hogy Magyarország nemzetközi súlyát úgy lehet növelni, ha egy hatékony országcsoport részévé válik. (…) 2020-ban is sikerült élettel megtölteni a V4 kapcsolatát, rendszeres találkozók, tanácskozások mutatták ezt"

– fejtette ki véleményét Nagy Attila Tibor politikai elemző.

"2019-ben az EP-választások után egész Európa megtanulta, hogy létezik a V4. Amikor igazán össze kellett fogni a régiónak, az ott megtörtént!"

– véli Nagy Ervin.

"Több van, ami közös, mint nem."

A műsor második részében az is kiderült, milyen Magyarország kapcsolata Ausztriával és a V4-ek viszonya Amerikával.  

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!