2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Ez már messze nem az a Néppárt, amelybe a Fidesz belépett anno

Kilépett a Fidesz az Európai Néppárt EP-frakciójából, etikai vizsgálatot indít a Magyar Orvosi Kamara a DK-egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán vakcinaellenes kijelentése miatt és jöhet az oltási igazolvány. A Plusz-mínusz vendége Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója voltak.

  • Plusz-mínusz: Ez már messze nem az a Néppárt, amelybe a Fidesz belépett anno

„A Fidesz elhagyta az Európai Néppárt képviselőcsoportját, erről egy bejelentést is közöltek, tehát immár ez teljesen bizonyos. (…) Mi vezetett el idáig?”

-          kérdezte Trombitás Kristóf.

„Alapvetően elég egyszerű, egy kiváltó oka volt a frakció működését szabályozó működési szabályzatot most kifejezetten a Fidesz delegációjára szabva úgy alakították át, amely szerintünk egyébként jogi aggályokat is felvet, de ez most talán másodlagos. De tulajdonképpen megakadályozta volna abban a Fidesz delegációjának a tagjait, hogy képviselői feladataikat ellássák. Mi úgy gondoltuk, hogyha az Európai Néppárt frakciójának most az a legfontosabb dolga itt a járvány harmadik hullámának a kellős közepén, hogy mindenféle adminisztratív, jogi ügyeskedésekkel lehetetlenné tegyék a Fidesz képviselőcsoportjának kinti működését, akkor mi egy ilyen frakciónak tovább nem szeretnénk a tagjai lenni (…) Mi azt láttuk, hogy ez az Európai Néppárt, amelynek most a frakciója ezt a lépést meghozta, aminek következtében mi kiléptünk onnan, az már messze nem az a Néppárt, amelybe a Fidesz belépett anno. Ez egy kilúgozott, a jobboldali keresztény értékektől eltávolodott, tulajdonképpen politikai egy teljesen semleges pártközösséggé vált”

-          válaszolta Hollik István.

„Amikor nem láttunk az EU történetében akkora gazdasági mentőcsomagot, amit ránk kényszerített a koronavírus járvány gazdasági, társadalmi hatásmechanizmusa és abban vétóval fenyegetőzött Orbán Viktor kormánya és pártja”

-          felelte Bősz Anett.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!