2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Azokat támadják a Néppárton belül, akik kitartanak a karizmatikus jobboldali álláspont mellett

Friss felmérések szerint nem változtatott a kormánypárti szimpatizánsok számán Szájer József botránya, számos néppárti EP-képviselő továbbra is szeretné frakción kívül tudni Deutsch Tamást és Orbán Viktor szerint még soha nem voltak olyan közel egymáshoz az álláspontok a vétóvitában, mint most. A Plusz-mínusz vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője voltak.

  • Plusz-mínusz: Azokat támadják a Néppárton belül, akik kitartanak a karizmatikus jobboldali álláspont mellett

„Deutsch Tamás elnézést kért azért a kijelentésért, amiért ugye korábban több európai néppárti frakciótag a kizárását kérte a frakcióból, viszont továbbra is számos frakciótársa azt mondja, hogy nem elég neki a bocsánatkérés és a továbbiakban is azt szeretné, hogyha Deutsch Tamás elhagyná a frakciót. Miért nem tudnak megállapodni abban – hogyha már egyszer tett egy számukra nem elfogadható kijelentést és a számukra tetsző módon bocsánatot kért – hogy itt véget érjen a történet?”

-          kérdezte Trombitás Kristóf.

„Fontos hangsúlyozni, hogy akik Deutschnak a kizárását követelik, azok ugyanazok a pártok, amelyek az elmúlt évek során a Fidesznek a kizárását is követelték az Európai Néppártból. Azt nem győzöm hangsúlyozni, hogy az Európai Néppárt az már egyre inkább nem egy jobbközép formáció, hanem eltolódott a liberális irányba. (…) Az a fő problémája az Európai Néppártnak, hogy nincs már meg az az egyensúlyi állapot, ami hosszú évtizedeken keresztül megvolt, hanem eltolódott a fókusz egy liberálisabb irányba, emiatt azokat a politikai erőket támadják a Néppárton belül, akik kitartanak a korábbi karizmatikus jobboldali álláspont mellett. (…)”

-          mondta Deák Dániel.

„ (…) Olyan alacsonnyá vált már az ingerküszöbe a néppárti képviselőknek a Fidesszel illetve a fideszes politikusok megnyilvánulásaival szemben, hogy valószínűleg ezért nem szeretnének elállni a kizárástól akkor sem, ha Manfred Webertől Deutsch Tamás bocsánatot kért. (…)”

-          reagált Csuhaj Ildikó.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!