2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Az MSZP saját rossz politikájának köszönheti jelenlegi helyzetét

Egy hónap múlva elnököt választanak a szocialisták, a Momentum elnöke a Népszavában üzent a DK elnökének, Gyurcsány Ferenc pedig arra hívta fel az ellenzéki politikusok figyelmét, hogy nehéz idők várnak a baloldali összefogásra, ha megkapják a választók bizalmát. A Plusz-mínuszban Kálmán Attila a 24.hu újságírója és Kacsoh Dániel a Magyar Hírlap vezető szerkesztője véleményezte a történéseket.

  • Plusz-mínusz: Az MSZP saját rossz politikájának köszönheti jelenlegi helyzetét

Társelnöki rendszerre áll át a Magyar Szocialista Párt, amely szeptember 19-én választ magának új vezetőket. Egy férfit és egy nőt. Az egyik jelölt Mesterházy Attila, aki újra növekedési pályára állítaná az igencsak fogyatkozó MSZP-t. Jelent-e bármit is Mesterházy Attila megjelenése, indulása?

Elsőként Kálmán Attila reagált a műsorvezető kérdésére. (…) Megosztott az MSZP, van egy szárnya melyre Mesterházy Attila támaszkodhat, itt megyei alapszervezetekre, megyei elnökökre kell gondolni, akikkel régóta, viszonylag szoros viszonyt ápol, de úgy látszik a párt vezetése, az országos elnökség és a pártnak más erős emberei már nem bíznak Mesterházy Attilában.

Az LMP kezdte el ezt a társelnöki rendszert, bár többször kifejtették, hogy nem a legműködőképesebb rendszer. Most a szocialista pártnak a komikum határát súroló „innovációja”, hogy miután leszerepelt ez a modell a kisebb pártoknál, most veszik át. Modernnek akarnak tűnni – mondta Kacsoh Dániel.

Kálmán Attila szerint nem látszik az, hogy Mesterházy miben tudná megújítani a pártot. (…)

AZ MSZP a saját rossz politikájának köszönheti az elmúlt 10 évben, hogy ott tart ahol tart

– tette hozzá a Magyar Hírlap vezető szerkesztője (…) Az MSZP-n belül komoly törésvonalak vannak (…) – fűzte rá a 24.hu újságírója.

A folytatásban az is szóba került, hogy az MSZP közös listával, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel győzne 2022-ben. Az összefogást úgy tűnik, hogy a Momentum csak részben támogatja. A párt szavazói szerint a múltnak és a jövőnek külön listán kell indulnia. Erről beszélt Fekete-Győr András a Népszavának. Szerinte az ellenzék akár 54 körzetben is nyerhet, amiből 27-28 helyet a Momentum vihet el.

Ebből az interjúból nem az látszik, hogy annyira minden rendben van az ellenzéki térfélen. Folyamatosan megy az adok-kapok. Ezzel a témával kapcsolatban is véleményt nyilvánítottak a Plusz-mínusz vendégei. Mint ahogy Gyurcsány Ferencről és a Facebookon megjelent üzenetéről is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!