2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Plusz-mínusz: Amikor Karácsony Gergely „viccelődik”

2021. május 10., hétfő 17:54

A koronavírus utáni munkahelyteremtés, valamint a szociális kérdések voltak a hétvégén Portóban megtartott EU-csúcs központi témái. Készül az uniós Covid-igazolány is.

Fodor Gáborral, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítójával és Lánczi Tamás politológussal arról is beszélgetett Kis Kornélia műsorvezető, hogy milyen az, amikor egy miniszterelnök-jelölt próbál meg viccelődni.

A The Economist című lapnak nyilatkozott Karácsony Gergely főpolgármester, mely interjú során Orbán Viktor miniszterelnökhöz próbálta hasonlítani magát. Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – mondta Karácsony Gergely.

Ez az elszólás Fodor Gábor és Lánczi Tamás szerint is egy ízléstelen, civilizálatlan és sértő megjegyzés volt. Fodor Gábor véleménye szerint, ez talán annak tudható be, hogy Karácsony Gergely nem beszél angolul és nem tudott az interjú során megfelelően kommunikálni. Lánczi Tamás ezzel szemben ezt egy szándékos, provokatív, tolmács jelenlétében elhangzott mondatnak gondolta.

Vajon ennek a félresiklott vagy éppen pont így eltervezett nyilatkozatnak köszönhető, hogy Karácsony Gergely a hétvégén nem jelentette be várható miniszterelnök-jelöltéségét? A műsorban erről is beszélgetett Fodor Gábor, Lánczi Tamás és Kis Kornélia műsorvető.

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Fürjes Balázs: Nyelv, tudás

Testalkata miatt sértegette Orbán Viktort Karácsony Gergely egy lapinterjúban

Tarlós István: A fővárosban semmi érdemleges nem történt az elmúlt másfél évben

Jakab Péter: A bicikliző Karácsonnyal együtt tud működni a Jobbik