2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Állítások vannak, bizonyítékok nincsenek a „lehallgatási botrányról”

Tovább gyűrűzik a Pegasus-ügyként ismertté vált „lehallgatási botrány”, Újabb részletek derültek ki arról a politikusról, akiről leleplezést ígértek egy videóban és akikért a harang szól és akikért nem. Ezekről a témákról beszélgetett Kis Kornélia műsorvezető a keddi vendégeivel Nagy Józseffel és Deák Dániellel.

A „lehallgatási botrány” kapcsán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője azt a véleményét fejtette ki, hogy közvetett bizonyítékokra épült, összehangolt nemzetközi sajtóhadjárat indult meg a magyar kormány ellen, amelynek a hátterében fellelhető az összes Soros-féle szervezet, NGO és sajtótermék, sőt – tette hozzá – a 444 és a Telex is elismeri a cikkeiben, hogy semmilyen bizonyítékuk nincs arra, hogy a kormány állna kémszoftver botrány mögött.

Nagy József, a 24.hu újságírója az alapinformációra hivatkozva emlékeztetett, az ügyben világszerte 50 ezer telefonszámról van szó, ebből pedig 300, ami magyarországit érint, vagyis - úgy látja – nem lehet a magyar kormány elleni sajtóhadjáratról beszélni.

Az újságíró kiemelte, az nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor a szimbóluma a jelenlegi rendszernek és amennyiben kiderül az, hogy Magyarország kormánya, vagy az alá tartozó bármely szervezet megvásárolta az izraeli kémszoftvert, alkalmazta és 300 embert úgy figyelt meg, hogy ellenük semmiféle bűncselekmény gyanúja nem áll meg, de üzletileg, vagy újságíróként szembehelyezkednek az Orbán-rendszerrel, akkor annak komoly politikai következménye kell, hogy legyen.

Ha pedig nem igaz, akkor utána kell menni, hogy ez a téves információ, hogyan került be a sajtóba – tette hozzá.

Deák Dániel felidézte, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint a kémelhárítás nem használta a Pegazust, nincs tudomásuk illegális adatgyűjtésről majd Pintér Sándor belügyminiszter is megerősítette: a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést, sőt Varga Judit igazságügyi miniszter egyértelművé tette, hogy politikai motivációjú megfigyelések Magyarországon nem fordulnak elő.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!