2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Állítások vannak, bizonyítékok nincsenek a „lehallgatási botrányról”

Tovább gyűrűzik a Pegasus-ügyként ismertté vált „lehallgatási botrány”, Újabb részletek derültek ki arról a politikusról, akiről leleplezést ígértek egy videóban és akikért a harang szól és akikért nem. Ezekről a témákról beszélgetett Kis Kornélia műsorvezető a keddi vendégeivel Nagy Józseffel és Deák Dániellel.

  • Plusz-mínusz: Állítások vannak, bizonyítékok nincsenek a „lehallgatási botrányról”

A „lehallgatási botrány” kapcsán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője azt a véleményét fejtette ki, hogy közvetett bizonyítékokra épült, összehangolt nemzetközi sajtóhadjárat indult meg a magyar kormány ellen, amelynek a hátterében fellelhető az összes Soros-féle szervezet, NGO és sajtótermék, sőt – tette hozzá – a 444 és a Telex is elismeri a cikkeiben, hogy semmilyen bizonyítékuk nincs arra, hogy a kormány állna kémszoftver botrány mögött.

Nagy József, a 24.hu újságírója az alapinformációra hivatkozva emlékeztetett, az ügyben világszerte 50 ezer telefonszámról van szó, ebből pedig 300, ami magyarországit érint, vagyis - úgy látja – nem lehet a magyar kormány elleni sajtóhadjáratról beszélni.

Az újságíró kiemelte, az nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor a szimbóluma a jelenlegi rendszernek és amennyiben kiderül az, hogy Magyarország kormánya, vagy az alá tartozó bármely szervezet megvásárolta az izraeli kémszoftvert, alkalmazta és 300 embert úgy figyelt meg, hogy ellenük semmiféle bűncselekmény gyanúja nem áll meg, de üzletileg, vagy újságíróként szembehelyezkednek az Orbán-rendszerrel, akkor annak komoly politikai következménye kell, hogy legyen.

Ha pedig nem igaz, akkor utána kell menni, hogy ez a téves információ, hogyan került be a sajtóba – tette hozzá.

Deák Dániel felidézte, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint a kémelhárítás nem használta a Pegazust, nincs tudomásuk illegális adatgyűjtésről majd Pintér Sándor belügyminiszter is megerősítette: a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést, sőt Varga Judit igazságügyi miniszter egyértelművé tette, hogy politikai motivációjú megfigyelések Magyarországon nem fordulnak elő.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!